lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Запрошуємо до подорожі...

Веснянка Марійки ВасіноїВ нашому українському клубі „Червона калина” відкрилися “секція” першокласників з гімназії № 10 

Вже п’ять років щосуботи збираємось ми в нашому українському клубі Червона калина” при „Союзі жінок”. Збираємось, щоб відвести душу: повідати якісь новини з рідного краю, розказати про враження від поїздки в Україну, про листи від рідних і друзів з батьківщини, обмінятись візерунками вишивок, фотографіями національного одягу, або на вечорницях гуртом наліпити вареників з сиром, чи підготуватись до Різдва, до Великодня-Паски або до фестивалю національних культур. А найперше, звичайно ж, - поспівати народних пісень! Наш музикант Андрій Павлович Беркита – то справді щира душа нашого клубу, - так і всі про нього кажуть. Хоча про кожного з півтора десятка постійних членів клубу можна довго й цікаво розказувати.

А цієї осені в наш український клуб „Червона калина” приходять і діти - як це приємно, як радісно! Давно мріялося заохотити до нас українських дітей, бо дуже хочеться, щоб не обривалися ті тонкі ниті, які звя’зують нас з прабатьківщиною, з рідним корінням. Людина високої культури й широкого кругозору має знати, хто її прадіди, звідки вони родом, як жили, як одягались, яких пісень співали, така людина цікавиться культурою, історією, звичаями своїх предків.

І от з жовтня до нас приходять першокласники з гімназії № 10 – поки що четверо: Орися Колісникова, Ксеня Бірюкова, Настуся Бурундасова, Іванко Горб, разом з ними - їх мами, заходять бабусі Іванка та Настусі, був і татко Ксені. В залі у нас давно оформлено куточок клубу з фотографіями, книжками, рушниками, соняшниками в глечику і навіть з варениками в полив'яній мисці! Тут можна почитати український буквар і читанку, вивчити вірша до свята Тараса Шевченка - „Вінок Кобзареві”, його ми провели  вже п'ять разів, бо саме стільки років існує наш клуб. Діти із задоволенням  одягають українські національні костюми, віночки з стрічками, розучують українські  пісеньки разом з музикантом Андрієм Беркитою. А Йванкові сподобалась сопілка. Так ми для нього навіть вивчили пісеньку:

Біля струмочка, біля калини

Йванко сопілку зробив із вербини.

Гра-виграває в дудку Іванко,

Пісня по гаю лине щоранку.

Андрій Павлович сам склав мелодію до віршика, він приносить всі свої флейти й сопілочки, вчить грати на них дітей. А вчора ми пригощались варениками – так вирішили мами наших діток. Майже всі зустрічі знімаються на фото й відео. Малята йдуть сюди дуже охоче, Орися призналась мамі: „Як гарно, - я хочу тут жити!” А Льоня – чотирирічний братик Іванка, теж підійшов: „І я знаю вірша, можна розказати?..”

До п'ятої річниці нашого клубу „Червона калина” вони вирішили підготувати вітання українською мовою, але яке саме – то поки що секрет! Планів у нас вже багато: День святого Миколая, Шевченківське свято, Великдень, міський фестиваль національних культур, а там – і в Уфу на дитячо-молодіжний конкурс української культури, а потім, може, і в саму Україну...

Тож ласкаво просимо вас, любі друзі, приходьте щосуботи до нас з онуками, дітьми. Ми стоїмо на самому порозі, тож дай нам, Боже, любові, талану і сил на далеку й цікаву дорогу – на подорож у чарівний світ України.

Лідія КОБЗАРАЛДУГА.

голова Українського клубу „Червона калина” 

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Співаємо з Андрієм Беркитою

Гра-виграває Іванко Горб

Ксеня та Настуся.

Іванко та Орися

Ох і смачні вареники

На світлинах: Веснянка Марійки Васіної. Співаємо з Андрієм Беркитою. Гра-виграває Іванко Горб. Ксеня та Настуся. Іванко та Орися. Ох і смачні вареники!

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка