lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Спогади про національний молодіжний табір

Микола БІРЮК, голова правління Воронезької регіональної громадської організації «Українське товариство «Перевесло»Українська діаспора у США жертвує гроші на їх проведення

Щоліта українська діаспора США за сприяння Української всесвітньої спілки професійних вчителів організовує у Львові та його околицях національні молодіжні табори, мета яких – оздоровлення і вдосконалення розмовної української мови. В цих таборах відпочиває молодь з багатьох областей України, а також з інших країн. Нинішнього року запрошення до молодіжного табору вперше одержали школярі українського походження з Росії.

Львів гостинно прийняв 15-особові групи з Москви, Краснодару, Татарстану і Воронежчини. Воронезька група, до складу якої ввійшли учні та студенти, вчителі і викладачі університету, оселилася у Львові, в гуртожитку технікуму легкої промисловості. Її сусідами виявились молодіжні групи з Москви, Татарстану, Донецької та Луганської областей. Умови проживання були цілком пристойні, за рахунок господарів забезпечувалося також триразове харчування.

Час перебування в таборі, з 26 липня по 6 серпня, пролетів швидко. Всі дні наповнено різноманітними заходами – це й екскурсії, і поїздки в Карпати, й уроки української мови. Особливо запам’яталася зустріч із патріархом Греко-католицької Церкви Його Святістю Любомиром Гузаром. Звичайно, нашій молоді довелося нелегко. Адже українська вимова багато чим різниться від російської. Тому й не дивно, що часто траплялися курйози, недоречності. Однак додому ми поверталися, вже досить вправно розмовляючи по-українськи.

Львів – цілком європейське місто, насичене культурними та історичними пам’ятками. Незабутнє враження залишили релігійні храми, музеї, парк Тараса Шевченка, Личаківське кладовище. Приємно, що львів’яни – ввічливі і приязні. Загалом без перебільшення можна сказати, що ми побували в новому, раніше нами не знаному світі. Спогадів і позитивних емоцій вистачить надовго. А їх матеріальним втіленням стали десятки й десятки фотографій, нові знайомства і друзі.

Ми безмірно вдячні пану Зеновію Квіту із США за виявлену увагу до нас і надану допомогу. Його цілеспрямованість і впевненість допомогла нам подолати всі перешкоди і досягти того, про що раніше могли тільки мріяти.

Микола БІРЮК,

голова правління Воронезької регіональної громадської організації «Українське товариство «Перевесло».

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка