lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 У Львові розпочав роботу Х Світовий Конгрес Українців
Голова УВКР Михайло Ратушний у Торонто. 2013 р.
Голова УВКР Михайло Ратушний у Торонто. 2013 р.

За матеріалами УВКР

20 - 22 серпня 2013 р. в Національному університеті «Львівська політехніка» розпочався ювілейний X Світовий Конґрес Українців, який присвячується пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-33 рр.

У роботі X Світового Конґресу Українців бере участь делегація Української Всесвітньої Координаційної Ради на чолі з Головою УВКР Михайлом Ратушним. Також, участь у Конгресі беруть Ольга Кобець, заступник голови УВКР Валентин Пилипчук, член Президії УВКР, представник українців Росії та Євген Гірник, член Президії УВКР.

20 серпня 2013 р., по завершенню Першої пленарної сесії, біля пам`ятника Тарасу Шевченку пройде церемонія вшанування мільйонів жертв Голодомору. Після цього у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбудеться урочисте відкриття X Світового Конґресу Українців.

Протягом триденної зустрічі делегати X Світового Конґресу Українців підсумують працю СКУ за 2008-2013 рр., обговорять актуальні для української спільноти питання, у тому числі й під час тематичних сесій: «Євроінтеграція України», «Світове українство» і «80-річчя Голодомору», та накреслять шляхи діяльності на наступний п`ятирічний термін. В останній день X Світового Конґресу Українців, 22 серпня 2013 р., буде обрано новий склад керівних органів СКУ.

Джерело: УВКР.

--------------------------------------------------------------------

Додаток (вітання Голови УВКР учасникам Конгресу):

Голова УВКР Михайло Ратушний привітав СКУ з нагоди Ювілейного Х Світового Конгресу Українців.

Президенту Світового Конгресу Українців

Евгенові Чолію,

учасникам Х Світового Конгресу Українців

20 серпня 2013 р.

Шановний пане Президенте!

Президія Української Всесвітньої Координаційної Ради вітає Вас та українців з усього світу з черговим Світовим Конгресом Українців, що присвячений пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-33 рр.!

Мільйони українців по всьому світу відчувають підтримку СКУ. Ми всі вдячні Вам за наполегливу працю у царині охорони та захисту національних прав українців, сприянні міжнародному визнанню Голодомору 1932-33 років як акту геноциду, інтеграції України до Європейського Союзу, демократизації, спостереженні за виборами, сприянні розвитку української мови в Україні та в діаспорі, принциповій позиції щодо політичної ситуації в Україні.

Впевнені, що взаємодія українських громад за кордоном, Світового Конгресу українців та Української Всесвітньої Координаційної Ради працюватимуть на зміцнення Українського Світу, на розбудову єдиного українського гуманітарного простору, що включає в себе українців «в Україні, й не на Україні сущих».

Бажаємо відсвяткувати ще не один ювілей Світового Конгресу Українців.

Зі святом Вас!

Слава Україні!

Голова Української Всесвітньої Координаційної Ради

Михайло Ратушний

Джерело: http://www.uvkr.com.ua/news/5421

На світлині: Голова УВКР Михайло Ратушний у Торонто. 2013 р..

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка