lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 "Укркосмос" та Інтернет-мовлення відкривають Україну
Державна телерадіокомпанія Всесвітня служба Українське телебачення і радіомовлення
Державна телерадіокомпанія Всесвітня служба Українське телебачення і радіомовлення

Нові можливості державної телерадіокомпанії „Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення"

Державна телерадіокомпанія "Всесвітня служба „УТР” створена згідно з Указом і дорученнями Президента України та рішеннями Ради Національної Безпеки і Оборони України. "Всесвітня служба „УТР” розпочала розміщувати в ефірі перші експериментальні передачі на супутниковому каналі „Експрес” 01.03.2003 року (початковий обсяг - 4 години на добу). Здійснення технічної трансляції забезпечує Державне підприємство "Укркосмос". 22.10.2003 року Національна Рада України з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення про видачу УТР ліцензії на супутникове мовлення.

Концепція мовлення 

Згідно Концепції мовлення, затвердженої Кабінетом Міністрів України, програми УТР транслюються на супутникових каналах на Євразію та Північну і Південну Америку. Також створюється Перша національна мережа розповсюдження сигналу УТР в кабельних та ефірно-кабельних мережах України і на частотах 24 обласних телерадіокомпаній, які мають власні мережі розповсюдження телесигналу.

Головною метою створення Національного каналу супутникового телерадіомовлення є забезпечення входження України у світовий інформаційний простір та вирішення завдань входження національної інформаційної інфраструктури до європейської інформаційної інфраструктури та глобальної інформаційної інфраструктури; розповсюдження як в Україні, так і за кордоном технічними і технологічними засобами об'єктивної інформації про процеси, що відбуваються в нашій державі та у світі, виходячи з гарантування прав громадян на свободу думки і слова, на отримання повної, достовірної та оперативної інформації, на відкрите і вільне обговорення суспільних питань, а також розроблення та реалізація програмної політики, що відповідає національним інтересам України і формуванню демократичного суспільства; створення конкурентоспроможної інформаційної продукції та розповсюдження, обмін і продаж її в Україні і за кордоном; сприяння зміцненню міжнародних зв'язків України, зростанню її авторитету в світі.

Сьогодення

З 01.01.2004 року розпочалися регулярні передачі УТР обсягом 18 годин на добу. З 01.07.2007 року обсяг мовлення доведено до 24 годин на добу з титруванням програм англійською мовою. У планах є спеціальні програми англійською, німецькою, французькою, іспанською, російською та арабською мовами.Цьому сприяє допомога ряду телеорганізацій в залученні кращих телепрограм провідних виробників телепродукції, зокрема, Національної телекомпанії України, ”Укртелефільму,” „Культури”, „Києва”, 27 регіональних телерадіокомпаній та інших.

УТР надані на безоплатній основі ліцензійні та авторські права для показу постановочних ігрових картин Національної кіностудії ім.О.Довженка, Одеської кіностудії та інших, включаючи мультфільми, телесеріали і фільми для дітей та юнацтва; використовуються кращі неігрові картини (художньо-публіцистичних, документальних, науково-популярних), „Національної кінематики України”, „Галичина-фільм”, „Кінематографіст” та деяких інших недержавних студій.

Проводиться робота по придбанню ліцензійних та авторських прав для показу на каналі УТР кращих зразків світового кіномистецтва з подальшим озвученням їх українською мовою.

На сьогодні обсяг мовлення складає 72 години на добу (24 годин на Євразію, 24 годин на Північну Америку, 24 годин Інтернет-мовлення). 82 країни підтвердили якісний прийом телесигналу.

Технологічну трансляцію забезпечує державне підприємство „Укркосмос” (Національне космічне агентство України). Автоматична служба реєстрації портів супутників і супутникових операторів та кабельних мереж фіксує щодня понад 1 млн. включень приймачів (www. webtelek.com ).

УТР і Укркосмос розбудовують Першу національну мережу прийому та розповсюдження супутникового телерадіосигналу. Базова складова системи – найсучасніші цифрові технології, які забезпечують якісну і недорогу трансляцію сигналу для 20 телекомпаній і 30 радіокомпаній . Сьогодні ця мережа забезпечує надійну подачу сигналу УТР до користувачівУкраїни.

УТР здійснює пряме Інтернет-мовлення через три Інтернет-вузли, що дає можливість вільно приймати програми у 105 країнах. Вебсайт УТР – "www.utr.tv" -щодня відвідує 15-25 тисяч користувачів.

Аудиторія УТР налічує понад 23 млн. глядачів у світі і приблизно стільки ж в Україні, в тому числі в кабельних мережах – 7,5 млн. абонентів.

Міжнародні рейтинги, які ведуть: Міжнародна служба любителів радіо і телебачення (США) – "www.webtelek.com" – виводить УТР серед 350 супутникових і Інтернет мовних телекомпаній на друге місце; Телеклуб (Москва) – на 3-5 місце серед 181 каналу із 44 країн світу.

Досягнуті домовленості про ретрансляцію програм УТР в кабельних мережах міста Рига (Латвія), міст Санкт-Петербург та Ханти-Мансійськ (Росія), в п‘яти містах Казахстану, на південному узбережжі Туреччини, Чорноморському узбережжі Болгарії, Буенос-Айресі (Аргентина) та інших.

Закупівлю товарів, робіт і послуг "Всесвітня служба "УТР" здійснює за результатами проведених тендерів.

http://www.utr.tv/chan

Моя країна - Україна
Моя країна - Україна

На світлинах:. Державна телерадіокомпанія „Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення. Моя країна — Україна.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка