lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Сьогодні виповнюється 25 років з дня виходу в світ першого числа газети українців Казахстану «Українські новини»

14 липня 1994 року вийшов із друку перший номер Республіканської газети українців Казахстану «Українські новини»

Від імені сайту «Кобза» та українських громадських організацій Росії щиро вітаємо всіх, хто був причетний до випуску в світ Республіканської газети українців Казахстану «Українські новини», а також читачів і прихильників цього видання з визначним ювілеєм!

Видання було засноване 19 січня 1994 року Постановою № 83 Кабінету Міністрів Республіки Казахстан, а перше число видання вийшло з друку 14 липня 1994 року. З цією подією редакцію привітав тодішній Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв. Зокрема він сказав: «Мені приємно привітати вас, дорогі друзі, а разом з вами і всю українську громадськість багатонаціонального Казахстану з виходом у світ першого номера газети« Українські новини». Знаменно, що в цей час, обпалений етнічними конфліктами на території різних регіонів світу, в нашій республіці з'явилося нове періодичне видання, покликане зміцнювати добросусідство, мир і злагоду між людьми».

Першим редактором нового видання став Олександр Гаркавець. Багато років газету очолює відомий активіст українського руху в Казахстані, голова Українського Культурного Центру «ВАТРА» міста Астани Тарас Чернега.

З липня 1994 р. до березня 2000 р. «Українські новини» виходили в м. Алмати, а з березня 2000 р. – в нинішній столиці Казахстану м. Астана.

Газета друкується трьома мовами: українською, російською, казахською і виходила щотижнево. Розповсюджується по всій території Казахстану за передплатою та вроздріб. Електронна версія «Українських новин» надсилається замовникам до країн близького і далекого зарубіжжя.

Віримо, що на шпальтах українського тижневика в Казахстані з’явиться ще чимало чудових матеріалів, які розкажуть читачам про життя й діяльність української громади республіки, про все, що робиться в українських організаціях інших країн світу та на нашій історичній Батьківщині – в Україні.

З ювілеєм вас, дорогі колеги і побратими!

Редакція сайту «Кобза – українці Росії»


На світлинах: «Шапка» газети «Українські новини».  Перше число газети «Українські новини». Одна із сторінок газети з розповіддю про діяльність недільної школи Астани. Ювілейний 1000-й номер видання. Багаторічний редактор газети Тарас Чернега.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка