lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Володимиру Любуню – 70 років!

Українці Росії щиро вітають свого побратима з Москви Володимира Любуня з ювілеєм

На одне з чільних місць у списку активістів відродження українського руху в Росії без перебільшення можна поставити Володимира Любуня. Він народився 22 квітня, досить знакова для радянського і пострадянського суспільства дата.. Квітень багатий на провідних українських активістів Росії – Тарас Дудко, Сергій Винник, Володимир Любунь, Василь Тегза.

В умовах радянської системи В. Любунь зробив непогану кар’єру в органах внутрішніх справ, був викладачем в Академії внутрішніх справ.

В той же час пан Володимир  вважав себе і був українцем, і чи природні гени, чи виховання  спонукали його стати одним із піонерів відродження українського руху в Росії. Член товариства «Славутич» від самого заснування, затим голова товариства, член Об’єднання українців Москви, продовжує бути активним членом регіональної громадської організації «Українці Москви».

В. Любунь завжди займав активну громадянську позицію підтримки демократичних перетворень в Україні - Майдану 2004 р., Революції Гідності. Був учасником конгресів українців Росії, Світових Конгресів Українців.

Особливу увагу пан Володимир приділяв культурно-просвітнім ініціативам, наданню допомоги українським організаціям Росії у справі відродження та популяризації української культури, інформаційного забезпечення, зокрема роботи інтернет-порталу Об’єднання українців Росії, розповсюдженню українських періодичних видань.

В. Любунь був одним з ініціаторів проведення міжнародного шевченківського флешмобу-2019, в якому взяли участь представники з багатьох країн. Він очолив комітет по проведенню цього заходу. Завдяки допомозі пана Володимира юні учасники флеш-мобу одержали грошові премії. За результатами флеш-мобу було прийнято рішення про щорічне проведення заходу.

Важко переоцінити внесок В. Любуня в справу відродження, розвитку і пропаганди української культури, українського слова, української ідеї в Росії, у світі.

Українські організації Росії щиро вітають Володимира Степановича з ювілеєм, бажають йому здоров’я, всіляких гараздів, снаги до української роботи.

Об’єднана прес-служба українських організацій Росії

Від редакції: Колектив «Кобзи» радо приєднується до всіх вітань пану Володимиру і зичить йому міцного здоров’я, родинного затишку, наснаги до української справи в РФ.


На світлинах:

  •  Володимир Любунь.
  • Пан Володимир полюбляє мандрувати.
  • Приємні миттєвості життя.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка