lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Пам’ятаємо!
Олег Храбан, ветеран, український громадський діяч

Українці Москви відзначили День памяті та примирення

8 травня, в День пам’яті та примирення, встановлений Указом Президента України № 169/2015 від 24 березня нинішнього року, працівники Національного культурного центру України в Москві спільно з Посольством України в Російській Федерації поклали квіти до пам’ятника «Солдатам без могил, які пропали безвісти» на Поклонній горі в Москві. Бронзова скульптура роботи українського майстра Валентина Зноби  була передана в дар Москві урядом України в 1995 році.

До 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дня пам’яті та примирення, Дня Перемоги також відбулося покладання квітів до обелісків українських міст-героїв біля Могили Невідомого солдата та вічного вогню в Александрівському саду. Участь у покладанні взяли працівники Національного культурного центру України в Москві та Посольства України в Російській Федерації.

14 травня нинішнього року свій 92-й День народження відзначив ветеран Великої Вітчизняної війни, нагороджений орденом Вітчизняної війни, медалями «Учаснику битви за Ленінград», «За відвагу» та іншими, науковець й активний  діяч місцевої громади Олег Григорович Храбан.

7 травня, напередодні 70-річчя Перемоги, та в День його народження – 14 травня,  працівники Національного культурного центру України в Москві і члени Товариства української культури «Славутич» мали добру нагоду привітати Олега Григоровича, подарувати йому квіти й поспілкувалися про його воєнне минуле, багатогранну наукову працю та громадську діяльність в українських організаціях Москви.

Джерела:

http://ukrcentr.ru/informacijno-prosvitnicka-ta-osvitnya/v-den-pamyati-ta-primirennya/

http://ukrcentr.ru/informacijno-prosvitnicka-ta-osvitnya/pamyatayemo-2/

http://ukrcentr.ru/informacijno-prosvitnicka-ta-osvitnya/ukra%D1%97nci-moskvi-privitali-veterana-olega-xrabana/

 

На світлинах: Олег Храбан, ветеран, український громадський діяч. Пам'ятник «Солдатам без могил, які пропали безвісти». Вшановуючи подвиг полеглих. Пам'ятаємо. Покладання квітів до обелісків українських міст-героїв. Слава Героям!

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка