lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 «Ви справжні патріоти своєї держави!»

Відгуки на он-лайн фестиваль «Українська осінь на Уралі»

У вересні цього року Будинок Дружби українців на Уралі ( м.Єкатеринбург) за підтримки УНКА м. Єкатеринбург, Спілки українських жінок Росії , регіональної ГО «Об’єднання українців «Провісник» (м. Москва) та українського театру-антрипризи «Еней» (м. Москва) запросив усіх бажаючих протягом 15-20 жовтня до участі в он-лайн фестивалі української культури «Українська осінь на Уралі».

Метою заходу, як оголосили його організатори,  «є збереження, розвиток та популяризація української культури, народної творчості, фольклорної спадщини, розвиток аматорського мистецтва, підтримка художньої ініціативи талановитих колективів, передача знань і умінь молодому поколінню, обмін досвідом, розширення міжрегіональних культурних зв'язків на території Російської Федерації та за її межами».

До складу журі фестивалю увійшли  Людмила Мельник (Москва), Ольга Паняк (Єкатеринбург), Юля Сіренко (Уфа, Республіка Башкортостан), Володимир Панчишин (Єкатеринбург). Вони мали оцінити вокальну майстерність,  емоційну подачу, сценічні образи, костюми, якість музичного супроводу, артистичність і  злагодженість виконання учасників.

І ось вже з 14 жовтня, навіть на день раніше оголошеного терміну, на фейсбук-сторінці Спілки українських жінок Росії з’явилися відеозаписи музичних номерів учасників фестивалю з різних куточків Росії, до яких приєдналися і деякі колективи та окремі виконавці з України та Казахстану.

Зокрема, це ансамбль «Мрія» національно культурної автономії «Українці Новосибірська» (керівник – Валентина Цирульникова),  народний хор української пісні м. Уфи (художній керівник - Людмила Бабушкіна), вокальний ансамбль «Купава» з м. Сургут (хормейстер Олеся Пухальська),хор «Українська пісня» з м. Петрозаводська ( художній керівник (Наталія Брагінова), вокальний ансамбль «Свiй стиль» з м. Фокiно Приморського краю (художній керiвник - Наталка Немирович- Данченко), Лідія Близнова з онуком Грицем  із Омської області  (родинний гурток «Збіжжя»), хор української пісні «Лелеки» з міста Мурманська ( хормейстер - Любов Брагіна, концертмейстер - Едуард Ханов), вокальний ансамбль української пісні «Водограй» ( керівник Олена Скрипник), український хор «Чиста криниця» (керівник - Лариса Вишневська), тріо «Мрія» ( художній керівник -Галина Сафонова) – усі з Тюменської області, Віктор Левицький із Владивостоку, Ігор Саранчук (українське земляцтво «Краяни») з м. Димитровоград, артисти  українського театру-антрепризи «Еней» (м. Москва) Лариса Білан та Микола Решетняк, Роксолана Залізняк з Тернополя, Лідія Хамрачева з Казахстану.

Організатори Фестивалю «Українська осінь на Уралі» не могли відмовити в участі тим, хто надіслав роботи декоративно-прикладного мистецтва і живопису -  художницям, майстриням петриківського розпису Олені Гудзенко та Олесі Колесник з міста Курган (Зауралля), вишивальниці Христині Семенко з Чернівців,  а також учням Оржівської музичної школи на Рівненщині, які прислали на конкурс свої малюнки.

На думку всіх, хто мониторив «Українську осінь на Уралі» і залишив свої відгуки, фестиваль вдався. А найкраще про це написала Ганна Глушко з м. Тлумач на Івано-Франківщині: «Любі мої, та ви справжні патріоти своєї держави. Горджуся вами! В свій час проживала з сім'єю на Півночі Росії 14 років в Тюменській обл. Дітей навчала української мови по Кобзарю, а на вулиці та роботі спілкувалися тільки російською «иначе нас там не понимали». Мені дуже не вистачало рідної мови, пісень і всього українського. А ви все самі змогли організувати. Молодці! Щастя вам і здоров'я!»

Олександр Гвоздик

На світлинах:

1. Афіша фестивалю «Українська осінь на Уралі»

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка