lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Інформаційний лист щодо участі в наукових читаннях «Творча спадщина Ігоря Качуровського та її місце в історії української літератури»

У вересні нинішнього року в Ніжині відбудуться наукові читання, присвячені 100-річчю з дня народження відомого поета, письменника і літературознавця Ігоря Качуровського

Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, Центр гуманітарної співпраці з українською діаспорою, кафедра української літератури та журналістики, Бібліотека імені академіка М.О. Лавровського запрошують взяти участь у наукових читаннях до 100-річчя з дня народження І.В. Качуровського: «Творча спадщина Ігоря Качуровського та її місце в історії української літератури».

Відомий поет, прозаїк, перекладач, теоретик літератури, педагог радіожурналіст Ігор Васильович Качуровський народився в Ніжині 1 вересня 1918 року. Він лишив по собі унікальний доробок, який належить до найвищого духовно-інтелектуального поверху української літератури. Глибока трагедія його життя – відірваність від України, добровільне вигнанництво, яке було єдиним порятунком від репресій у 1930-х роках, – не зламала його духу. Літературна спадщина Качуровського, створена за межами Батьківщини – в Аргентині і в Німеччині, стала національним культурним надбанням.

І.В.Качуровський нагороджений медаллю Українського Вільного Університету (Мюнхен), орденом «За заслуги»; є лауреатом премій журналу «Сучасність» і Ліги Меценатів, імені М. Рильського, В. Вернадського, В. Свідзінського. За збірник літературознавчих статей «Променисті сильвети» (2004, перевиданий 2008 року) за пропозицією ніжинців митця відзначено 2006 року Національною премією України імені Тараса Шевченка.

Помер 18 липня 2013 року в Мюнхені та згідно з заповітом похований у селі його дитинства Крути.

Читання відбудуться 13-14 вересня 2018 року на базі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

До участі запрошуються вчені-історики, філологи, літературознавці, мистецтвознавці, культурологи, працівники закладів освіти й культури, співробітники музеїв, бібліотек, представники суспільних організацій, краєзнавці, вчителі.

Робоча мова наукових читань – українська.

Тематика доповідей стосується життя й творчості Ігоря Качуровського, а також літературного процесу в сучасній Україні та в діаспорі.

Доповідь 15 хв. Повідомлення 10 хв. Виступ у дискусіях до 5 хв.

Для участі в семінарі необхідно надіслати доповідь або повідомлення для збірки, вказати своє прізвище, ім'я, по батькові, місце роботи, посаду, вчений ступінь, наукове звання (якщо є), адресу, телефон, факс і e-mail.

Доповідь (до 8 сторінок), повідомлення (до 5 сторінок) у друкованому вигляді та на електронному носії у вигляді комп'ютерного набору (формат Word, розмір шрифту 12 п., півтора інтервали, гарнітура Times) з посиланням на джерела інформації та використану літературу в кінці тексту.

Доповіді необхідно надіслати до 10 серпня 2018 р.

Оргвнесок – 80 гривень.

У рамках читань відбудуться презентації документального фільму, нових видань, виставка творів І.В. Качуровського та подарованих ним бібліотеці університету, вшанування пам’яті митця біля його могили.

ПРОГРАМУ ЧИТАНЬ БУДЕ НАДІСЛАНО ДО 10 ВЕРЕСНЯ 2018 РОКУ.

Координатори:

Онищенко Надія Петрівна – директор Центру гуманітарної співпраці з українською діаспорою. Тел.:  7-19-59, 096 7166235

Іваницька Олена Іванівна – фахівець Центру. Тел.: 7-19-59, e-mail:

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


На світлинах: Ігор Качуровський. Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя (Чернігівська обл.).

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка