lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Російські українці відзначили 119-й День народження Новосибірська
Гнат Стеценко
Гнат Стеценко

Про українську хату на Дні міста

У спекотний недільний день кінця червня святкували День народження міста Новосибірська. Представники багатонаціональної новосибірської громади зібралися у парку біля театру опери і балету, щоб поділитися своїми надбаннями, головним чином культурними. Російських українців представляла "Місцева національно-культурна автономія українців Новосибірська". Для українців Новосибірський оперний театр є знаковим, бо саме тут у лихолітні роки війни зберігалися експонати музею Тараса Шевченка, вивезені з Харкова і Києва. І ось сьогодні наша "українська хата" розмістилася поруч з оперним театром. На почесному місці в хаті образи і портрет Тараса, увінчані українським рушником. Тут же і його славетний "Кобзар".

Цього року національно-культурна автономія побудувала стилізоване українське подвір'я кінця 19, початку 20 століття. Відвідувачі, а їм було досить цікаво розглядали українські вишивки, які показували Олександра Пашкова (з родини Вакули, що з Полтавщини) та Катерина Петрик із Львівщини. Головними ж господинями в «українській хаті» були сестри Софія Федорівна і Катерина Федорівна: вони не тільки розповідали гостям про вбрання української хати, але і пригощали чаркою української з перцем та канапкою з салом.

Тут же висіли картини пензля Миколи Петренка ? члена національно-культурної автономії, який народився в Сибіру, але на картинах сільський побут українців в Україні і в Сибіру.

Відвідали "українську хату" і керівники міста та області. Губернатор Василь Юрченко, голова обласної Ради депутатів - Іван Мороз, та міської Ради депутатів - Надія Болтенко, мер міста - Володимир Городецький. І як вам, дорогі друзі, та це все російські українці.

Голова національно-культурної автономії Володимир Павук подарував шановним відвідувачам українські сувеніри. Голові законодавчих зборів Івану Морозу - козацьку булаву, а меру Володимиру Городецькому - вишиванку.

Усім даровані художні календарі з відображенням культурної діяльності організації.

А як же без пісні. Українські пісні виконував гурт "Мрія" під керівництвом Бориса Ликсова та Валентини Цирульникової. Гурт виступив і на великій сцені зі своїми запальними українськими піснями.

Цілий день надходили гості, знайомилися. Підспівували. Слухали українське слово. Так, у цей святковий день в центрі Новосибірська майоріла українська символіка, лунали українські пісні, у цей день тут була крихітка коханої України.

Гнат СТЕЦЕНКО,

член ради національно-культурної автономії.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Катерина Петрик
Катерина Петрик
Українська хата
Українська хата
Українські  активістки
Українські активістки
Володимир Павук дарує булаву Голові законодавчих зборів Івану Морозу(четвертий справа) і вишиванку меру Володимиру Городецькому (третій зліва)
Володимир Павук дарує булаву Голові законодавчих зборів Івану Морозу(четвертий справа) і вишиванку меру Володимиру Городецькому (третій зліва)
Олександра  Пишкова (зліва)  дає майстер-клас  з вишивання.
Олександра Пишкова (зліва) дає майстер-клас з вишивання.
Співає ''МРІЯ'' біля української  хати
Співає ''МРІЯ'' біля української хати
Губернатор  Василь Юрченко  слухає розповіді  українських  дівчат
Губернатор Василь Юрченко слухає розповіді українських дівчат
На сцені  виступає  ансамбль  ''МРІЯ''
На сцені виступає ансамбль ''МРІЯ''
Танці під  українську  музику
Танці під українську музику
Володимир Павук з господинями української хати - сестрами Софією і Катериною.
Володимир Павук з господинями української хати - сестрами Софією і Катериною.
Ансамбль ''МРІЯ''. Фото на фоні театру Опери і Балету
Ансамбль ''МРІЯ''. Фото на фоні театру Опери і Балету

На світлинах: Гнат Стеценко. Катерина Петрик. Українська хата. Українські активістки. Володимир Павук дарує булаву Голові законодавчих зборів Івану Морозу (четвертий справа) і вишиванку меру Володимиру Городецькому (третій зліва). Олександра Пишкова (зліва) дає майстер-клас з вишивання. Співає "МРІЯ" біля української хати. Губернатор Василь Юрченко слухає розповіді українських дівчат. На сцені виступає ансамбль "МРІЯ" Танці під українську музику. Володимир Павук з господинями української хати - сестрами Софією і Катериною. Ансамбль МРІЯ. Фото на фоні театру Опери і Балету.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка