lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Проведення днів української культури в Тюменській області

було присвячене 14-й річниці Незалежності України. 

24 серпня  в приміщенні музею образотворчих мистецтв м. Тюмені відбулася виставка тюменських художників – вихідців з України. З поздоровленнями виступили: Генеральний консул України в Тюмені Євген Вікторович Левицький, голова регіональної української національно-культурної автономії Ханти-Мансійського автономного округу (РУНКА ХМАО) Петро Яремчук, доктор філологічних наук , професор Тюменського державного університету Ірина Карабулатова, працівники музею. Під час проведення виставки порадували присутніх своїм чарівним співом учасники ансамблю “Криниця” із м. Лангепас під керівництвом Марини Солоневич та солістка із Тюмені Ірина Кравченко.

Святкування продовжилися відзначенням п’ятирічного ювілею щомісячного часопису “Голос України в Західному Сибіру”, який розповсюджується серед українців Уральського федерального округу, до речі, це одна з двох щомісячних українських газет в РФ. Газета виходить регулярно і друкується двома мовами – українською і російською.

Поздоровлення приймав головний редактор газети Микола Свінтицький. Йому були адресовані гарні і теплі слова подяки за його невтомну працю від представників адміністрації Тюменської області, бізнесу, творчої інтелігенції, керівників українських громадських організацій  Урало-Сибірського регіону.

Від українців м. Сургута були запрошенні голова РУНКА ХМАО Петро Яремчук, голова культурно-просвітницького товариства “ Українська родина” Володимир Халімончук, співачка Богдана Павлишин, яка в червні цього року на X міжнародному фестивалі української естрадної пісні “На хвилях Світязя” здобула третє місце і цього вечора радувала гостей своїми піснями.

Присутні на святі мали змогу послухати і російські пісні гурту “Авось”, і українські ансамблі “Криниця” та Дніпряни” з м. Єкатеринбург, а також чарівний голос Ірини Карабулатової та подружжя Савченків – Ірини та Віталія.

За наступні два дні ці творчі колективи повинні іще виступити перед мешканцями поселень Аромашевського району, які були переселенні в Сибір ще в 19 ст. з України, а також перед українцями м. Ялуторовська.

Продовження святкуваннь Дня Незалежності відбудеться ще 6 вересня в м. Єкатеринбург.

Володимир ХАЛІМОНЧУК,

голова культурно-просвітницького товариства “ Українська родина.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка