lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Свято українських школярів Сургуту

Ансамбль наймолодших „Комарики-дзюбрики”На Покрову, перед початком нового навчального року, тут урочисто відмітили 15-річчя Української недільної школи 

Національно-культурна автономія „Українська родина” міста Сургуту відкрила 16-й навчальний рік в Українській недільній школі по традиції на свято Покрови. Ми раді, що школа користується популярністю серед сургутських українців, особливо у старшокласників. Очевидно це результат підтримки української держави, а саме надання місць в державних вищих навчальних закладах України для іноземних  студентів, в тому числі і етнічних українців Росії.

До речі, за останні 10 років в вищі навчальні заклади України поступили більше 40 випускників Української недільної школи міста Сургут. Так, в цьому році 3 її випускника стали студентами України.

Щорічно в школі систематично навчається більше 50 учнів в чотирьох вікових групах: дошкільна (4-6 років), молодша ( 7-10), середня (11-13) і старша (14-17років). Викладаються предмети: українська мова та література, історія України, географія, народознавство, музика і співи.

Відкриття навчального року це завжди свято. Цей рік не був винятком. І діти, і батьки (не всі, звичайно) вдягли вишиті сорочки , що вже є проявленням святковості, сповнені особливої урочистості  прийняли участь в дії. Діти прочитали вірші. Ансамбль наймолодших „Комарики-дзюбрики” виконали пісеньку „Сів комарик на дубочок”. В невеличкому концерті також виступили дві групи ансамблю „Купава” (керівник Леся Пухальська) і бандуристка Оксана Совенко. Керівник школи Анатолій Павлевич, він же викладач історії України і географії, буде виконувати організаційне забезпечення школи. Микола Ганущак, завідувач кафедрою філології Сургутського педагогічного університету і безперечний авторитет української школи протягом багатьох років, викладач української мови і літератури і комунікатор між Міністерством освіти України і випускниками , заступник голови національно-культурної автономії  „Українська родина”, разом з Лесею Пухальською, директором АНО „Український культурний центр„, провели церемонію відкриття навчального року.

Просимо Пресвяту Богородицю благословити цю святу справу і надіємося на її покровительство.

Олеся Пухальська та Микола Ганущак

Дошколята виконали пісеньку „Сів комарик на дубочок”

Виступає жіноча вокальна група ансамблю „Купава” (керівник Леся Пухальська - в центрі)

Старші школяри Української  недільної школи  та  їх батьки були на цьому святі  вдячними  глядачами

На світлинах: Ансамбль наймолодших „Комарики-дзюбрики”. Олеся Пухальська та Микола Ганущак. Дошколята виконали пісеньку „Сів комарик на дубочок”. Виступає жіноча вокальна група ансамблю „Купава” (керівник Леся Пухальська - в центрі). Старші школяри Української  недільної школи та  їх батьки були на цьому святі  вдячними глядачами.

Ганна ЛИТВИН.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  

Наша довідка: Українська недільна школа в місті Сургуті була організована 15 років тому - в жовтні 1992 року. Відкриття навчального року в школі стало великою перемогою українства міста і важливим кроком в розвитку товариства. Освітні проблеми завжди були пріоритетом діяльності «Української родини»: майбутнє родини за молодим поколінням.

Першими вчителями в школі були Орися Довган, Оксана Павлів, Людмила Тригубенко, Віктор Савицький, Дарія Чесалова, Олена Соловей, Людмила Халімончук. Ці люди, не будучи в більшості своїй педагогами за фахом, зуміли знайти форми роботи в національній школі. Працюючи на одному ентузіазмі, вони заклали міцний фундамент для української освіти в Сургуті.

З приходом в школу в наступні роки спеціалістів Людмили Погорєлової, Зінаїди Дузь, Анатолія Коваля, Олесі Пухальської, Ольги Гамаюнової, Ганни Струналь, Оксани Шкварської, колектив зміцнів, став професійним, вийшов на новий освітянський рівень. Велика заслуга у цьому Дори Соломощук, котра на протязі десятиліття керувала школою, підняла її до рівня учбового закладу додаткової освіти. Школа має тісні зв’язки з провідними спеціалістами Міністерства освіти України, з українськими вищими навчальними закладами. Десятки випускників школи навчались та навчаються на сьогодні в вузах Києва, Львова, Харкова, Донецька, Луцька, Івано-Франківська, Хмельницького, Ужгороду.

В грудні 1992 року вперше на сцені ЦКіД «Камертон» Українська недільна школа поставила різдвяний вертеп. З цього часу шкільний вертеп вітає сургутян з Різдвом Христовим щороку. В січні 2001 року віншування транслювалося по сургутському радіо і телебаченню.

Микола ГАНУЩАК

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка