lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Створення Писанки: майстер-класи у Сургуті

Так народжується українська великодня писанка в Історико-культурному центрі "Старий Сургут". Протягом багатьох років в нашому місті зберігається і розвивається традиція створення Писанки, яку започаткувала „Українська родина”

У Сургуті на протязі багатьох років зберігається і розвивається традиція створення Писанки, яку започаткувала національно культурна автономія „Українська родина”.

Львівські художники Галина Вихованська, Леся Приведа і Тарас Городецький в середині 90-х років (на жаль Тарас уже пішов з життя, а Леся виїхала в Америку) приїхали з виставкою авторської писанки, створеної на яєчній шкарлупі в техніці батику (восковий розпис). Це були надзвичайні витвори мистецтва створені на такій крихкій основі, як яєчна шкаралупа. І з цього часу кожного року перед Великоднем Сургут пише Писанку.

На майстер-класи приходять люди незалежно від національності і творять подарунок своїм близьким під керівництвом вже сургутських художників, які освоїли цю техніку. Але неперевершеним зразком залишається писанка створена на Гуцульщині, яку кожного року передають майстри із Косова, щоб сургутяни змогли придбати її для подарунків в честь великого свята Воскресіння.

В Сургуті виданий буклет „Українська писанка в Сургуті”, проводилася прекрасна міжнародна виставка текстилю і писанки з Львівською академією мистецтв, бо кожний рік є особливим для збереження і розвитку такої постійної і вічної традиції і приходиться бути винахідливим , щоб підтримувати інтерес.

Цього року в нашій українській недільній школі писанку вчила писати Оксана Лисенкова, а в історико-культурному комплексі „Старий Сургут” - Марина Тимофеєва і Надія Гиндуліна.

Ганна ЛИТВИН.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Оксана Лисенкова проводить майстер-клас в українській недільній школі Сургуту

Створення писанок над лампадками учнями недільної української школи.

Ось такі вони - сургутські писанки!

Буклет міської національно культурної автономії  "Українська родина" «Українська писанка в Сургуті».

На світлинах: Так народжується українська великодня писанка в Історико-культурному центрі "Старий Сургут". Оксана Лисенкова проводить майстер-клас в українській недільній школі Сургуту. Створення писанок над лампадками учнями недільної української школи. Ось такі вони - сургутські писанки! Буклет міської національно культурної автономії  "Українська родина" «Українська писанка в Сургуті».

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка