lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 «Дуже важливо, щоб діти знали мову своїх українських предків»

Олеся Пухальська про здобутки і проблеми Українського культурного центру в Сургуті

У спецпроекті «Культпоход» порталу siapress.ru м. Сургут (Уральський федеральний округ)  9 квітня відбулася онлайн-конференція за участі директорки Українського культурного центру Олесі Пухальської і солістки народного самодіяльного ансамблю «Купава», заслуженої артистки України Богдани Павлишин.

Українська нація в Сургуті друга за чисельністю після титульної  російської, розповіла Олеся Пухальська. Український культурний центр був створений у 2002 року і сьогодні, незважаючи на певні труднощі, намагається активно пропагувати українську культуру і мову. Зокрема, дуже популярними у жителів є традиційні «Різдвяні вечорниці», що  є вже до певної міри брендом міста Сургут,  та післяпасхальні «Поливані понеділки». Йшлося в програмі і про проблеми, в т.ч.  про закриття української недільної школи. «Хоча дуже важливо, щоб діти знали мову своїх українських предків», - вважає Олеся Пухальська.

Про український народний ансамбль «Купава» при міському культурному центрі розповіла його солістка, одна з трьох заслужених артисток України, які постійно проживають в Росії,  Богдана Павлишин. І запросила глядачів 29 квітня на щорічний звітний концерт ансамблю, програму якого цього разу склав  український пісенний фольклор.

Переглянути онлайн-конференцію можна на YouTube:

Наш. кор.


На світлинах:

  • Олеся Пухальська, директорка Українського культурного центру
  • Заслужена артистка України Богдана Павлишин
  • Народний самодіяльний ансамбль «Купава» м.Сургут

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка