lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Українську музику - російському телеефірові!
Молодіжний музично-розважальний телеканал української музики – приоритетний іміджевий проект Володимира Єльченка
Молодіжний музично-розважальний телеканал української музики – приоритетний іміджевий проект Володимира Єльченка

При підтримці Посольства України в РФ регіональні громади та Об’єднання українців Росії просять у можновладців України молодіжний музично-розважальний телеканал української музики для української молоді Росії

Договоренности с руководством РФ о содействии трансляции одного украинского телеканала в России не решат вопрос развития украинского языка, тогда как у украинской диаспоры в России существует потребность в музыкальном канале. С соответствующим предложением Объединение украинцев России (ОУР) обратилось к министру культуры и туризма Украины Михаилу Кулиняку, председателю Государственного комитета телевидения и радиовещания Юрию Плаксюку, председателю Государственного комитета по делам национальностей и религий Юрию Богуцкому, а также министру образования и науки Дмитрию Табачнику накануне заседания Подкомитета по вопросам гуманитарного сотрудничества Украинско-российской межгосударственной комиссии.

В Объединении украинцев России сообщают, что желающие смотреть украинские телеканалы уже свыше 10 лет имеют такую возможность, используя спутниковые каналы, кроме того, в эпоху всеобщего развития Интернета трансляция одного-двух каналов, при этом на ограниченную территорию России, выглядит достаточно примитивной мерой.

"Что же касается телеканала, то в украинской диаспоре существует потребность в музыкальном канале, подобно опыту ведущих государств мира. Таким образом, украинцы могли бы иметь связь с Украиной, а также пропагандировать украинскую культуру в России и мире", - утверждают в диаспоре.

"Кроме того, украинская музыка - это то реальное достояние Украины, которое не подвластно времени, конъюнктуре и политической ситуации", - добавляют в Объединении украинцев России.

ОУР попросило поднять этот вопрос на заседании подкомитета по вопросам гуманитарного сотрудничества Украинско-российской межгосударственной комиссии и оказать реальную помощь украинским общественным организациям в России.

Как сообщалось, президент России Дмитрий Медведев 5 марта пообещал обеспечить трансляцию на территории РФ "одного - двух украинских телеканалов" с использованием российских спутниковых возможностей. Позже, находясь в Киеве он подтвердил свои слова и также заявил, что считает возможным расширение количества украинских телеканалов.

Посол Украины в России Владимир Ельченко сообщил, что украинской диаспоре "жизненно необходим" музыкально-развлекательный телеканал для молодежи. "Спрос на такой продукт есть. А вот канала такого на сегодняшний день нет, есть каналы новостные, но они не представляют такого интереса для широкого круга публики", - сказал дипломат.

Korrespondent.net.

Додатково: 

В России может появиться украинский музыкально-развлекательный телеканал

Он стал одним из имиджевых проектов и приоритетов в деятельности Посла Украины в РФ Владимира Ельченко

В России может появиться украинский музыкально-развлекательный канал, сообщил посол Украины в РФ Владимир Ельченко. "Одним из имиджевых проектов, которые посольство хочет реализовать в РФ, является открытие музыкально-развлекательного канала для молодежи", - сказал он во вторник на пресс-конференции в Москве.

По его мнению, подобный телеканал существенно помог бы украинской диаспоре в РФ.

"Нам такой канал жизненно необходим", - подчеркнул Ельченко. Он добавил, что пока не решено, будет ли это один из уже существующих украинских телеканалов, адаптированный на вещание на РФ, или будет создан новый.

"Спрос на такой продукт есть. А вот канала такого на сегодня нет, есть каналы новостные, но они не представляют такого интереса для широкого круга публики", - считает дипломат. "Это, в общем, один из приоритетов моей деятельности, я слежу за этой темой", - заключил Ельченко.

INTERFAX.RU.

http://www.interfax.ru/culture/news.asp?id=153428 Москва. 7 сентября.

Для відкриття музичного телеканалу для мовлення на закордон необхідна підтримка держави

Для відкриття українського музичного телеканалу для мовлення на закордон необхідна підтримка держави. Про це під час відеомосту Москва-Київ на тему "Неформальна зустріч президентів Росії та України. Що буде нового на порядку денному на найближчі півроку?" сказав керівник корпорації стратегічного консалтингу "Гардаріка" Костянтин Матвієнко, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в РФ.

Відкриття музичного телеканалу для мовлення на закордон не може бути суто комерційним проектом. "Це може бути проект, що підтримується державою і здійснюваний за рахунок або державного, або благодійних коштів", вважає керівник корпорації стратегічного консалтингу "Гардаріка" Костянтин Матвієнко.

К.Матвієнко також розповів, що українське іноземне мовлення було дуже розвинене з часів СРСР. "Оскільки українська діаспора величезна, то Радянський Союз використав можливості мовлення українською мовою з точки зору ідеологічних інструментів", розповів він.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, 7 вересня посол України в РФ Володимир Єльченко на прес-конференції у Москві заявив, що одним з іміджевих проектів, які посольство хоче реалізувати в Росії, є відкриття музично-розважального каналу для молоді. На його думку, подібний телеканал істотно допоміг би українській діаспорі в РФ. "Нам такий канал життєво необхідний", - підкреслив В.Єльченко.

Він додав, що поки що не вирішено, чи буде це один з вже існуючих українських телеканалів, адаптований на мовлення на РФ, або буде створений новий. "Попит на такий продукт є. А ось каналу такого на сьогодні немає, є канали новинні, але вони не представляють такого інтересу для широкого кола публіки", - вважає дипломат.

http://svodka.net/poslednie-svodki/svodki/151402 25.09.10

Українську музику російському телеефірові!

Українська молодь Росії воліє мати спеціалізований телеканал рідної музики.

Представники українських організацій Росії закликають створити спеціалізований канал української музики. Українці в Росії вважають, що створити канал української музики мали би разом представники музичного співтовариства та медіабізнесу, причому його мовлення має поширюватися не лише на Україну й Росію, а й на інші країни. Про зазначене йдеться у зверненні Земляцтва вихідців із Хмельницької області в Москві до президентів Росії та України.

Звернення також підписали Товариство української культури Хабаровського краю «Зелений клин», Сахалінська регіональна громадська організація українців «Київська Русь», Лазаревський центр української культури в Сочі, Ярославська регіональна громадська організація української культури «Український центр «Просвіта» та «Діловий клуб «Україна-Санкт-Петербург». 

Підтримати створення каналу української музики українці в Росії закликають владу України, особисто – президента Віктора Януковича. Також керівництву Російської Федерації, особисто – президентові Дмитру Медведєву пропонують збільшити кількість українських телеканалів, що транслюються у Росії. Українці а Росії переконані, що трансляція лише одного українського телеканалу – про це й збираються домовлятися Янукович і Медведєв на зустрічі в Києві – в Росії неспроможна задовольнити інформаційно-культурних потреб української громади РФ.

http://i-pro.kiev.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=9682:2010-05-13-23-35-56&catid=557:music-industry&Itemid=66

Російські українці вимагають українську музику й телебачення

Представники українських організацій Росії закликають створити спеціалізований канал української музики. На їхню думку, такий канал потрібен передусім для молоді, яка перебуває поза Україною, а також для популяризації української культури у світі.

"Адже молодь - це майбутнє України. І, навіть перебуваючи за межами країни, молодь таким способом може зберігати зв'язок з Батьківщиною, а також нести українську культуру в міжнародне співтовариство", - ідеться у зверненні земляцтва вихідців з Хмельниччини у Москві, яке наводить "Кореспондент".

На думку російських українців, створити канал української музики мали би разом представники музичного співтовариства та медіа-бізнесу. А мовити він повинен не лише в Україні, а й на інші країни.

Підтримати створення каналу української музики російські українці закликають і владу України й особисто президента Януковича. Адже "українська музика - це реальне надбання України, яке не підвладне часу, кон'юнктурі та політичній ситуації", - переконують автори звернення.

Вони також просять керівництво Російської Федерації, і особисто президента Медведєва збільшити кількість українських телеканалів, що транслюються у Росії. За їхніми словами, трансляція у Росії лише одного українського телеканалу (про що збираються домовлятися президенти Янукович та Медведєв на зустрічі в Києві) не відображатиме численної палітри українських ЗМІ і не задовольнить інформаційно-культурних потреб українців, які тимчасово чи постійно проживають у Російській Федерації.

"Численні українці, які є повноправними громадянами Росії, а також трудові мігранти, які привносять значний внесок у розвиток економіки Росії, мають повне право на збереження зв'язку з Батьківщиною", - вважають в Земляцтві.

Звернення Земляцтва вихідців з Хмельницької області в Москві до президентів Росії та України підписали також Товариство української культури Хабаровського краю "Зелений клин", Сахалінська регіональна громадська організація українців "Київська Русь", Лазаревський Центр української культури (Сочі), Ярославська регіональна громадська організація української культури "Український центр Просвіта", редакція сайту української діаспори в Росії "Кобза" і НП "Діловий клуб Україна-Санкт-Петербург".

Джерело: Хвиля української музики "Молоде радіо".

Табачнику сподобалася ідея створити український музичний телеканал

Міністр освіти й науки України Дмитро ТАБАЧНИК підтримує пропозицію створити український музичний телеканал, який здійснюватиме мовлення за кордон.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він сказав за результатами проведення підкомісії з гуманітарних питань Українсько-Російської Міждержавної комісії в Москві.

«До ініціативи створення музичного каналу, який би здійснював мовлення на закордон, я ставлюся позитивно», - сказав Д.ТАБАЧНИК.

При цьому він відзначив, що в 2010 році через економічні складнощі, урізування бюджету і «спадщину, що залишилася від колишнього уряду», це питання може вирішуватися тільки за рахунок недержавних коштів. «Якщо хтось його просуватиме», - додав міністр.

За словами Д.ТАБАЧНИКА, для того, щоб українські телеканали і радіостанції вели мовлення в Росії, а російські - в Україні працює велика група українських фахівців – «з відомств, які займаються телебаченням і радіомовленням».

«Я ось зустрічався в Києві з директором дуже ліберальної російської радіостанції «Эхо Москвы» паном ВЕНЕДИКТОВИМ. Наскільки він мене інформував, він розглядає питання про присутність «Эхо Москвы» в Україні. Ми готові вітати це питання», - сказав Д.ТАБАЧНИК.

У свою чергу, міністр освіти і науки Росії Андрій ФУРСЕНКО також висловив думку, що в Росії «має бути - і навіть не один - український телеканал». «Я вважаю і, як голова підкомісії, готовий звернутися з пропозицією, аби в цей пакет (НТВ+ - УНІАН), в якому присутні німецькі, французькі і арабські телеканали, було включено й український», - сказав він.

Відповідаючи на питання про необхідність збільшення кількості українських каналів, а не обмеження одним, про що йшлося в розмові президентів України і Росії, А.ФУРСЕНКО відзначив, що готовий підняти це питання. «Зі свого боку я готовий таке питання ініціювати», - повідомив він.

Як повідомляв УНІАН, низка українських організацій РФ звернулися до керівництва України з відкритим листом, в якому просять сприяти створенню в Україні сучасного телеканалу української музики з мовленням на закордонні країни.

Крім того, українці Росії попросили Президента РФ Дмитра МЕДВЕДЄВА розглянути можливість збільшення кількості українських каналів.

Раніше Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ і Д.МЕДВЕДЄВ домовилися про здійснення мовлення в Росії телеканалу УT-1.

Газета "2000"

Сторінка в «Живому журналі» (ЖЖ), присвячена темі музичного каналу - muzcanal_ua

http://www.vecheerka.ru/index.php?i=17&lg=1&news=337&n=337 22.10.2010

Українську музику - російському телеефірові!
Українську музику - російському телеефірові!

На світлинах: Молодіжний музично-розважальний телеканал української музики – приоритетний іміджевий проект Надзвичайного і Повноважного Посла України в Російській Федерації Володимира Єльченка. Українську музику - російському телеефірові!

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка