lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Запалили свічки біля першої могили Кобзаря

Свічка в ночіУкраїнці Санкт-Петербургу відмітили роковини початку Голодомору на землі нашої України

Минуло 75 років з того часу, як голодна смерть у мирний період, на найродючішій землі у світі почала обривати мільйони людських доль. В Санкт-Петербурзі 24 листопада 2007 року пройшла панахида за невинними жертвами Голодомору 1932 - 1933 років в Україні. Вона відбулася в храмі при Смоленському кладовищі, де був похований видатний поет України - Тарас Шевченко. Ініціаторами проведення богослужіння виступили Діловой клуб "Україна - Санкт-Петербург" та Генеральне консульство України в Санкт-Петербурзі.

Присутні на панахиді українці - мешканці Санкт-Петербургу, представники Генерального консульства України поділилися спогадами про ті трагічні події. Ввечері в вікнах у багатьох петербуржців було запалено свічкі. Дивно - ледь не в кожному будинкі хоча б в одному вікні, але свічечка стояла... Де ж тільки наших не бракує...

Правда про Великий Голодомор ще не повністю розкрита: її треба далі піднімати з архівів СБУ та інших джерел, включно з колишніх архівів НКВД у Москві. Ще не запізно записувати спогади з уст живих свідків. Мусимо дослідити справжні мотиви Голодомору і визначити авторів політичного плану здійснити цей злочин.

Всі ми відчуваємо відповідальність голосити світові правду від імени тих мільйонів дітей, жінок, мужчин, яких масово знищено голодом, завдавши смертельного удару ґенетичному й духовному фондові українського народу. Лише визнаний і засуджений злочин проти нації та людства - запорука його неповторення.

Валерія КРАПИВКА.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка