lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Шевченківський Петербург Тетяни Лебединської

Тетяна  ЛебединськаВідома дослідниця життя і творчості Тараса Шевченка презентує свою книжку «Український некрополь Санкт-Петербургу» у Львові

Кандидат філософських наук, член Національної спілки письменників України Тетяна Лебединська приїжджає із Санкт-Петербургу до Львова на запрошення Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (МІОК), який впродовж двох років реалізовує проект «Відкриймо для України українську діаспору». Як коментує цю подію директор МІОК Ірина Ключковська, «співробітники Інституту прагнуть ознайомити львів’ян з тією великою роботою, яку проводять наші земляки в Росії, зокрема в Петербурзі, розбудовуючи духовну Україну поза її межами.

Запросили ми п. Лебединську до нашого міста на Шевченківські дні. Адже Тетяна Лебединська знана не лише як активістка української громади Санкт-Петербургу, але й дослідниця петербурзького періоду Шевченка, автор низки книжок-довідників, серед яких «Шевченківські місця Санкт-Петербургу», «Санкт-Петербург і Україна» (2002), «Український некрополь Санкт-Петербургу» (2007). Вона – один із авторів унікальної виставки-фотопроекту «Український некрополь Санкт-Петербургу», яка відбулася у Національному музеї Тараса Шевченка у Києві у вересні минулого року».

Упродовж багатьох років Тетяна Лебединська разом з художником Петром Тарасенком (він, до речі, теж з України, народився поблизу Ніжина, а зараз працює в Морському музеї Санкт-Петербургу) розшукували, упорядковували і фотографували (одних тільки світлин зібрано близько 400) надгробки і місця поховання українців на різних кладовищах Санкт-Петербургу. Таким чином вдалося врятувати чимало могил. І це лише невеликий перелік добрих справ Тетяни Лебединської.

У програмі перебування у Львові:

- Презентація книжки Т. Лебединської «Український некрополь Санкт-Петербургу», 9 березня, Львівський палац мистецтв, вул. Коперніка, 17. Початок – 13. 00 год. Вхід вільний.

- Доповідь «Шевченківський Петербург» на вечорі, присвяченому 194-ій річниці від дня народження Тараса Шевченка, 9 березня, Львівський національний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької. Початок – 15. 00 год. Вхід за запрошеннями.

- Доповідь «Шевченківський Петербург» на Літературно-мистецькому вечорі Національного університету «Львівська політехніка», 10 березня, Львівський будинок органної та камерної музики, вул. Степана Бандери, 8. Початок – 16.30 год. Вхід за запрошеннями.

Інститут висловлює щиру подяку адміністрації Львівського Палацу мистецтв та ресторану «Сім поросят» за надання спонсорської допомоги в організації візиту до Львова Тетяни Лебединської, яка своєю працею долучилася до утвердження доброго імені нашої держави в Росії.

Контактні телефони і адреса: тел. 258-01-61 тел./факс (032) 258-01-51 e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

На світлині: Тетяна Лебединська.

Марія ГАЛІК.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка