lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Спогади про 3-й Міжнародний фестиваль

Молоде обличчя фестивалю - солістка ансамблю  ЖемчугаВсіх гостей ми щиро вітали зі святом

З 16 по 19 травня 2008 року в Санкт-Петербурзі відбувся 3-й Міжнародний фестиваль. Ідея його проведення з'явилася як результат прагнення до духовного відродження, взаємного збагачення і відтворення загального культурного простору, дружби і співпраці. Ми прагнемо до того, щоб фестиваль увійшов до числа найбільш яскравих подій культурного життя Санкт-Петербургу, щоб серед його учасників були дійсні зірки, а серед гостей любителі і поклонники живого фольклорного мистецтва, сучасної музики, що відтворює відчуття і душу людей тих, що живуть в даний час.

Фестиваль почався в другій половині травня і пов'язаний з двома найважливішими подіями: по-перше, з «Днями слов'янської писемності», по-друге, з роковинами перезахоронення Тараса Шевченка з Петербургу до Канева. Девізом фестивалю стали слова великого Тараса Шевченка «Наша пісня наша дума не вмре, не загине...»

Концепція Фестивалю припускала різноманіття форм культури і актуальність представлених напрямів. Фестиваль було проведено в трьох форматах:

- народна самодіяльна і напівпрофесійна творчість;

- класична і народна музика в класичному виконанні;

- молодіжний формат (різні форми етно-джазу, етно-року, естрадної пісні).

Ідея проведення міжнародного фестивалю «Українська весна в Санкт-Петербурзі» виникла весною 2006 року  і була пов'язана з трьома подіям: з роковинами пере захоронення Тараса Шевченко з Петербургу до Канева, з днями слов'янської писемності і з Днем міста Санкт-Петербургу.

Перший фестиваль був організований і проведений НП «Діловий клуб «Україна - Санкт-Петербург»  22 - 24 травня 2006 року.

Програма першого фестивалю включала:

Прес-конференцію-21 травня ( вул. Казанська, 7)

Відкриття фестивалю Гала-концерт-22 травня (Академія текстилю і дизайну. Б.Морская,18)

Покладання квітів до пам'ятника Шевченка, проведення концерту народних колективів на площі ім. Т. Шевченка - 23 травня (ст. метро «Петроградська») .

У програмі фестивалю взяли участь різножанрові колективи з України, Росії, Канади. Прикрасою фестивалю став виступ зірки світової оперної сцени, соліста Маріїнського театру В. Герелло.

Фестиваль відбувся завдяки підтримці Міністерства закордонних справ України, Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі, Муніципальної ради «Аптекарський острів», при підтримці спонсорів.

2-й Міжнародний фестиваль «Українська весна в Санкт-Петербурзі» був організований і проведений НП «Діловий клуб «Україна - Санкт-Петербург»  з 19 по 22 травня 2007 року. Програма фестивалю включала:

Прес-конференцію -19.05 (вул. Моховая,16 Будинок народної творчості)

Великий концерт за участю народних українських колективів на сцені Центрального парку культури і відпочинку(ЦПКО)

Покладання квітів до пам'ятника Т.Шевченко.

Гала-концерт на сцені Академії тилу і транспорту( З'їздівська, 2)

У програмі фестивалю взяли участь :

Соліст Маріїнського театру В.Герелло,

Лауреат Міжнародних конкурсів п. Мартиненко,

рок-група «Сад» (м. Київ),

державний ансамбль пісні і танцю «Бариня»(СПб),

ансамбль «Молодість»(СПб),

Галина Бойко (Мурманськ),

вокальній колектив «Відлуння» (м. Таллін),

ансамбль пісні і танцю «Багатіца» (СПб),

дитячий ансамбль української пісні і танцю «Перепелочка» (СПб), ансамбль козачої пісні «Отаман» (СПб), і  ін..

Фестиваль відбувся завдяки підтримці Міністерства культури України, Комітету по культурі м. Санкт-Петербургу, Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі. Був також підтриманий спонсорами.

В рамках фестивалів було проведено два зимові концерти до свята св. Миколая.

19 грудня 2006 р. концерт Державного хору їм. Вірьовки під керівництвом Героя України, народного артиста України Анатолія Авдієвського (Кино-концертний зал адміністрації Петроградського району, Б.Монетная .19

19 грудня 2007 р. Концерт за участю академічного театру і музики, пісні і танцю «Зоряни» худ. кер. і соліст Заслужена артистка України Алла Червинська (м. Кіровоград), молодіжного театру на ходулях (м. Київ), лауреата Міжнародних конкурсів ансмбля музики народів світу «Горлиця». Ведучим був Народний артист України Анатолій Паламаренко (кіноконцертний зал адміністрації Петроградського району, Б.Монетная,18

20 грудня 2007р. кіноконцертний зал «Бастіон» м. Кронштадт - учасники ті ж самі.

Концерти відбулися за підтримкою Міністерства культури і туризму України, Адміністрації Петроградського району м. Санкт-Петербургу, Адміністрації м. Кронштадт, з залученням спонсорських засобів.

3-й Міжнародний фестиваль «Українська весна в Санкт-Петербурзі проходив з 16 по 20 травня 2008 року:

16 травня 2008 року прес-конференція, Моховая,16 Будинок національностей.

17 травня 2008 року Відкриття фестивалю м.Кронштадт. Концерт на відкритому майданчику і кіноконцертній залі «Бастіон».

18 травня 2008 року м. Зеленогорськ Вдень виступ фольклорних колективів у Центральному парку Зеленогорська, 19-00 вперше рок майданчик на Голден-Бич, узбережжі Фінської затоки.

19 травня 2008 року покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку.

Закриття фестивалю. Гала-концерт в Мюзик-холі.

Були запрошені для участі в Фестивалі наступні колективи і солісти: ансамбль «Дніпро» (м. Київ), ансамбль скрипалів м. Львів, Лауреат міжнародних конкурсів А. Бикулова, ансамбль музики народів миру «Горлиця» (м. Київ), ансамбль народної музики «Гармоніка» (м. Чернігів), Державний. ансамбль танцю «Бариня» (СПб),  Дитячий ансамбль «Едельвейс» (СПб), ансамбль танцю «Молодість» (СПБ), Ансамбль пісні і танцю «Багатіца» (СПб), Ансамбль козачої пісні «Отаман» (СПб), танцювальний  ансамбль «Дебют» (ПК. Горького,СПБ), Дитячий ансамбль пісні і танцю «Перепелочка» і багато іншіх.

Під час роботи фестивалю глядачам буде презентована виставка-продаж «Українська вишивка».

Учасникам фестивалю за традицією були запропоновані екскурсії по шевченківських місцях м. Санкт-Петербургу, відвідини театрів, музеїв, прогулянки по Неві.

Фестиваль проведено за підтримкою Кабінету Міністрів України, Міністерства культури і туризму України, Адміністрації м. Санкт-Петербургу (Комітет по культурі, Комітет зовнішніх зв'язків), Адміністрації міста Кронштадт, муніципальної ради міста Зеленогорськ, Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі.

Веселись народ!  Виступає фольклорна група Валентина Іващенка

Кияни на Невських берегах

Наш фестиваль вітає зірка Української естради Софія Ротару.JPGНаш фестиваль вітає зірка Української естради Софія Ротару

Відкриття гала-концерту

Задунайський танець ансамбль  Молодість

Єгор Годіоненко - Дощик

Дует Людмила Скрипка і Любов Ісаєнко Ансамбль  Гармоніка

Валентина Малиневська - срібний голос України

Які чудовії хатки!

На світлинах: Молоде обличчя фестивалю - солістка ансамблю «Жемчуга». Веселись народ! Виступає фольклорна група Валентина Іващенка. Кияни на Невських берегах. Наш фестиваль вітає зірка української естради Софія Ротару. Відкриття гала-концерту. Задунайський танець ансамбль «Молодість». Єгор Годіоненко – Дощик. Дует Людмила Скрипка і Любов Ісаєнко Ансамбль «Гармоніка». Валентина Малиневська - срібний голос України. Які чудові хатки!

Валерія КРАПИВКА,

директор фестивалю.

Фото Валерія Майбороди.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка