lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Віце-прем’єр Табачник розповів діаспорі про Універсал. А чи будуть зміни у політиці щодо діаспори?

Дмитро Табачник, віце-прем’єр з гуманітарних питань, єврейТабачник сьогодні підміняв Януковича

За дорученням голови уряду віце-прем’єр-міністр України Дмитро ТАБАЧНИК зустрівся з делегатами та гостями IV Всесвітнього Форуму українців, робота якого розпочалася в п’ятницю в Києві.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Кабінету міністрів, зокрема в зустрічі взяли участь колишній Президент України в екзилі, голова Фундації ім. О.Ольжича Микола ПЛАВ’ЮК, Генеральний секретар Світового конгресу українців Віктор ПЕДЕНКО, Президент Європейського конгресу українців, голова товариства української культури в Угорщині Ярослава ХОРТЯНІ, голова товариства „Федерація українців Вірменії Романія ЯВІР, голова об’єднання українців Кубані Микола СЕРГІЄНКО, голова асоціації українців Казахстану Микола ПАРИПСА, перший заступник голови союзу українців в Румунії Іван БОДНАР.

Д.ТАБАЧНИК зазначив, що Універсал національної єдності – це документ, який розриває суперечливе коло політичних амбіцій і надмірного егоїзму, і спонукає українців не лише до примирення й об’єднання, але й до розуміння того, що проблема виживання України та її політичної еліти – це проблема самоусвідомлення через пошук компромісів між представниками різних політичних та економічних кіл. За словами віце-прем’єр-міністра, цей документ створює підґрунтя для політичної стабільності та економічного зростання на найближчі роки.

Головне завдання уряду, наголосив Д.ТАБАЧНИК, полягає у створенні умов для швидкого зростання національної економіки, яке можна конвертувати в зростання добробуту громадян України.

В ході зустрічі йшлося про спільні проблеми, що хвилюють як мешканців України, так і українців за кордоном. Насамперед, це проблеми, пов’язані з розвитком української мови, культури, освіти, церкви.

Успішне вирішення зазначених проблем, на думку учасників зустрічі, полягає у створенні чіткого механізму взаємодії між органами влади України та організаціями української діаспори.

Водночас учасники зустрічі визначили, що одним з актуальних питань в діяльності уряду має стати робота з покращення іміджу України в світі, у тому числі створення дієвої мережі українських культурно-інформаційних центрів за кордоном.

Зі свого боку представники української діаспори висловили запевнення у своїй підтримці діяльності уряду України.

постiйна адреса статтi:
http://www.unian.net/ukr/news/news-164113.html

Примітка Редакції: віце-прем’єр Дмитро Табачник вже займав цю посаду в попередніх урядах часів президентства Леоніда Кучми, коли були «успішно завалені» дві урядові програми «Діаспора до 2000 року...» і «Діаспора до 2005 року...», тому сумнівно очікувати зміну у стосунках України і діаспори, якщо за цю ділянку відповідатимуть ті ж політики, що проявили повну байдужість до проблем діаспори.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка