lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 З ПРИВОДУ ТВОРЕННЯ ПСЕВДОУКРАЇНСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ В РОСІЇ
Михайло Ратушний, Голова УВКР
Михайло Ратушний, Голова УВКР

Заява УВКР на захист українців Росії

Дорогі побратими-українці в Росії!

Знаємо з якими труднощами ви щоденно зустрічаєтесь у справі задоволення своїх мовних, культурних, духовних і соціальних потреб.

Знаємо, що на території Російської Федерації протягом короткого часу було під надуманими приводами, закрито дві всеросійські громадські організації українців: Федерально-культурну автономію українців Росії (ФКАУ) та Обєднання українців Росії (ОУР).

Всупереч запевненням представників влади і Росії, і України, що давались на найвищому рівні, до сьогоднішнього дня у вас немає жодної повноцінної української школи, дитячого садка, української церкви, газети - можливості слухати радіо чи дивитися телебачення рідною мовою. Замість вирішення питань, що лежать в площині взятих на себе владою Росії міжнародних зобов'язань в ділянці дотримання прав і свобод національних меншин - останнім часом хтось посилено почав створювати альтернативні організації українців Росії, «українські культурні автономії», але без самих українців у Російській Федерації.

Особливе збурення серед українських громад в Росії, котрі мають багаторічну історію збереження і розвитку своєї національної ідентичності, викликало скликання 2 березня 2012 року в Москві так званого установчого з'їзду нової «федерально-культурної автономії українців Росії». На вказаний захід не були запрошені ні представники українських громадських організацій Росії, а ні засобів масової інформації.

Все це дає підстави сумніватися в щирості намірів ініціаторів скликання так званого «установчого зїзду» і бажанні розколоти й пересварити українське громадське життя в Російській Федерації.

В ситуації що сталася, вважаємо такі дії не припустимі і висловлюємо свою солідарність з такими організаціями українців Росії як ОУР, тощо, які мають багаторічний досвід збереження національної ідентичності українців на теренах Росії.

Звертаємося до влади України при переговорах з Російською Федерацією на державному рівні ставити питання забезпечення мовних, культурних, духовних і соціальних потреб українців в Російській Федерації, як одне з пріоритетних в україно-російських міждержавних стосунках.

Закликає українські громадські організації в світі звернутися до посольств Російської Федерації в країнах свого перебування з вимогою припинення дискримінації української етнічної меншини та забезпечити українцям Росії належні їм згідно з міжнародним правом свободи.

Дорогі побратими, запевняємо, що світове українство не залишатиметься байдужим до ігнорування ваших потреб й ліквідації ваших товариств.

Українська Всесвітня Координаційна Рада

03 березня 2012 року

http://www.uvkr.com.ua

На світлині: Михайло Ратушний, голова УВКР.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка