lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 План дій на весну
Михайло Ратушний - голова Української Всесвітньої Координаційної Ради
Михайло Ратушний - голова Української Всесвітньої Координаційної Ради

Від засідання Президії - до конференції про роль українських ЗМІ

1. Українська Всесвітня Координаційна Рада, яка постійно тримає питання закордонного українства в полі своєї уваги, 25 березня 2012 року проводить засідання керівного статутного органу - Президії УВКР. До її складу входять обрані на V Всесвітньому Форумі Українців представники українських громад більш як сорока держав світу. На порядку денному засідання: гострі питання виконання ухвали й резолюцій V Всесвітнього Форуму Українців. Також окремо розглядатимуться питання розробки Державної програми співпраці із закордонним українством, яку представлятиме Міністерство Закордонних Справ України, і співпраця зі світовим українством по лінії Міністерства культури України. Особливу увагу буде приділено гострому питанню участі закордонних українців у наступних виборах до Верховної Ради України та діяльності українських шкіл в країнах, де є компактні місця проживання українців, зокрема, у Росії.

До участі в роботі засідання Президії УВКР запрошені перший заступник міністра закордонних справ України Р. Демченко, перший заступник міністра культури України Ю. Богуцький, голова ЦВК В. Шаповал, директор Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України А. Єрмолаєв, директор Міжнародної української школи Л. Іванова.

Засідання відбуватиметься у режимі скайп-конференції, отже до участі у ньому долучаться і ті члени Президії УВКР з Європи, Америки та східної діаспори, які не зможуть особисто приїхати до України.

Початок роботи - 25 березня 2012 року, о 12.00, за адресою:

Національний університет «Києво-Могилянська Академія»,

пл. Г.Сковороди, 2, корпус 2, третій поверх, ауд. 301,

м. Київ, Україна

телефон для акредитації: 287-22-41,

електронна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Михайло РАТУШНИЙ

голова Української Всесвітньої Координаційної Ради

вул. Антоновича, 3-Б,

м. Київ, Україна,

тел/факс: (044) 287 22 41

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.офіційний

сайт: uvkr.com.ua

2. Українська Всесвітня Координаційна Рада (УВКР) у травні 2012 року планує провести науково-практичну конференцію на тему: «Українські засоби масової інформації за кордоном: історія, сьогодення, перспективи».

Мета конференції - налагодження взаємодії представників друкованих та електронних видань громадських організацій українців за кордоном, визначення гострих проблем сучасної української діаспори в інформаційній сфері та пошук можливих шляхів їх вирішення, консолідація діаспорових ЗМІ для відпрацювання єдиної інформаційної політики закордонного українства під егідою УВКР.

Є попередня домовленість про участь у конференції Cумського державного університету.

Під час конференції передбачено обговорення таких тем:

- «Україномовний інформаційний простір за кордоном - проблеми та
перспективи»;

- «Гострі проблеми сьогодення у житті української діаспори та роль ЗМІ у їх вирішенні»;

  • «Роль діаспорових видань у процесі формування позитивного міжнародного іміджу України, у тому числі, через висвітлення регіонального транскордонного співробітництва»;
  • «Український сегмент у світовому медіа-просторі як фактор збереження національної ідентичності закордонного українства»;
  • «Висвітлення проблем українських трудових мігрантів в українських і діаспорових ЗМІ».

Повноваження представника УВКР в Сумському регіоні з підготовки конференції та організації подальшої системної співпраці з редакціями діаспорових ЗМІ у рамках проекту «Україномовний інформаційний простір за кордоном» надані головному редакторові інформаційного порталу «X-press» (xpress.sumy.ua) Олександру Івановичу Гвоздику, який водночас очолює громадські організації «Сумщина - Світ» та «Українсько-Польський Дім».

Для участі у конференції планується запросити головних редакторів українських видань за кордоном: з Італії, Польщі, Російської Федерації, Канади, США, Іспанії, Німеччини, Португалії та інших країн, науковців, представників громадських організацій, органів самоврядування та державної влади Сумщини. (На даний час означений список у процесі формування).

Загальна кількість запрошених - до 30 чоловік. Термін проведення - два дні. Така конференція проводиться вперше за всю історію українського закордонного руху і, без сумніву, матиме важливе значення для зміцнення зв'язків України із закордонним українством та сприятиме позитивному іміджу в світі нашої країни і, зокрема, Сумщини - як одного із ініціаторів цього процесу.

Українська Всесвітня Координаційна Рада

вул. Антоновича, 3-Б,

м. Київ, Україна,

тел/факс: (044) 287 22 41

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.офіційний

сайт: uvkr.com.ua

Зустріч голови УВКР Михайла Ратушного із головою Верховної Ради України Михайлом Литвином
Зустріч голови УВКР Михайла Ратушного із головою Верховної Ради України Михайлом Литвином
Сумський державний університет
Сумський державний університет

На світлинах: Михайло Ратушний - голова Української Всесвітньої Координаційної Ради. Зустріч голови УВКР Михайла Ратушного із головою Верховної Ради України Михайлом Литвином. Сумський державний університет.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка