lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Заява УВКР Кононенку Юрію
УВКР
УВКР

13 квітня 2012 р.

Шановний пане Юрію!

Українська Всесвітня Координаційна Рада у виробленні позиції в ставленні до тієї чи іншої проблеми, опирається на думку своїх організацій - членів.

Так і в плані заходів МОН України щодо освіти закордоном.

надсилання такого серйозного документу з проханням дати свої пропозиції за неповних три дні, слушно розцінено закордонними громадами, як факт неповаги до них та несерйозного підходу до проблеми.

З огляду на це, звертаємось до Вас надалі надавати проекти відповідних документів заздалегідь, в разі коли Вас справді цікавить думка закордонного українства з тих чи інших питань.

Михайло РАТУШНИЙ

Голова Української Всесвітньої Координаційної Ради

Додатки:

Петро Тима, Голова Об'єднання українців Польщі:

Шановні,

вважаю недопустимим і скандальним надсилання писем у дуже важливій справі з так коротким терміном на відповідь. Це для мене прояв нехтування думки громадських організацій і приклад дії під галочку.

Прошу Секретаріат передати ці зауваження МОУ.

Окремо ми будемо скаржитися у посольстві України, подібне рекомендуємо усім організаціям.

Зенон Ластовецький, Голова Союзу українців у Великій Британії:

Shanovni Druzi

Dyakuyu za informatsiyu.

Ya osoblyvo mayu duze velyke zasterezenya scho do tiyeyi spravy.

Nema u mene bazanya vidmovyty yaku nebut pomich nashym sckolam na diyaspori, ale yak moze uryad Ukrayine peresylaty takiy vazlyvj lyst do nas iz datoyu 11-ho i bazaye vidpovid do 13-ho

Taki sproby na miy pohlad neye syrizozni, ni daye mozlyvist nashym orhanizatsiyam vidislaty nalezni propozytsiyi

Ya proshu Sekretaryat UVKR zvernutysh do Uryadu i otrymaty vid nych termin na vidpovid yakiy ye praktychnyj.

Павло Боґдан, заступник голови Союзу русинів-українців Словацької Республіки

Шановне панство

Стало правилом, що українські органи вимагають від організацій українців за кордоном приймати важливі рішення за два-три дні. При цьому йдеться про важливі питання, а ті які від нас хочуть такі рішення знають про це завдання давно перед тим. А що ще гірше - ми працюємо, щось підготуємо, а користі, як правило, ніякої. Ось, у нас, напр.. минулого року із-за нестачі коштів пропали дві українські школи, а допомогти не було кому - ні в Словаччині, ні на Україні, хоч не йшлося про велику суму. Отже, приймати програми гарно, але практика вимагає дієвість.

Павло Садоха, Голова Спілки українців Португалії

Вітаю!

Михайле, чи оголошувала Іванова на пленарному засіданні УВКР, що готується цей план?

Підтримую Петра Тиму і вважаю, що потрібно зробити заяву-протест, з широким інформуванням діаспори і українського суспільства про ігнорування громадської думки у прийнятті програм розрахованих на підтримку тих, самих громад.

На світлині: УВКР.

Від редакції: Вважаємо заявлений «гарячий» термін на підготовку програми діаспори черговим виявом зневаги уряду України до діаспори. За цим кроком стоїть антиукраїнська гуманітарна політика Януковича-Азарова. Мета подібних листів - поставити «галочку» і прозвітувати, що «діаспора не дала пропозицій». Ганьба Януковичу!

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка