lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 21 серпня Українська Всесвітня Координаційна Рада проводить Міжнародну науково-практичну конференцію «Закордонне українство й Україна: взаємодія на шляху утвердження Незалежності»
Михайло Ратушний, голова УВКР

На конференції УВКР обговорюватимуться актуальні питання співпраці України з діаспорою

Заслуги української діаспори перед Батьківщиною щодо збереження історичної пам‘яті, традицій  визвольної боротьби проти окупантів, звідки б вони не походили, допомоги українцям в часи лихоліття, загальновизнані. В нових умовах, після здобуття Україною Незалежності, кардинально змінилося співвідношення співпраці діаспори зі своєю Батьківщиною. Саме тому організатори конференції вирішили провести її у двох взаємодоповнюючих напрямках: «Закордонне українство для України» та «Держава Україна для закордонного українства». Якщо в першій частині йтиметься про гуманітарну допомогу наших співвітчизників в умовах війни проти Росії, протидію російській дезінформації, лобіювання інтересів України через можливості народної демократії, то в наступній панелі планується розглянути питання протидії асиміляції української діаспори. Будуть прийняті пропозиції до нової Державної програми співпраці із закордонним українством, йтиметься про потребу прийняття Державної програми повернення наших співвітчизників в Україну, про підвищення законодавчого статусу закордонного українця.

До участі в конференції зголосилися представники світового українства більш як з 20 держав, зокрема, Португалії, Італії, Іспанії, Греції, Бразилії, країн Прибалтики, Нідерландів, Росії, Казахстану, Румунії, Хорватії, Канади, Австралії, США, і навіть такої екзотичної країни, як Андорра.

Уперше будуть підбиті підсумки і вручені нагороди лауреатам і дипломантам Першого Міжнародного конкурсу «Найкращий учитель української мови за кордоном», започаткованого УВКР спільно з Міністерством освіти і науки України, будуть вручені відзнаки УВКР до Дня Незалежності.

Будуть присутні також учасники АТО, волонтери з-за кордону, які  підтримують наших бійців.

Заплановані виступи віце-прем‘єр-міністра, міністра культури України В.Кириленка, міністра освіти і науки С.Квіта, народних депутатів України, зокрема, голови Міжфракційного об‘єднання «Світове Українство» І.Крулька.

За підсумками конференції будуть прийняті рекомендації, які потім будуть надіслані Президентові України, Верховній Раді України та Кабінетові міністрів України.

Учасники конференції покладуть квіти до Пам‘ятного знака Героям Небесної сотні.

Запрошуємо представників мас-медіа до участі у конференції.

Телефон для акредитації: (044)287-22-41. е-пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Конференція відбудеться за адресою:

Київ, Хрещатик, 2, Український Дім.

Реєстрація з 9.00 до 10.00.  Початок о 10.00.

 

На світлинах: Михайло Ратушний, голова УВКР.На конференції заплановано виступ віце-прем‘єр-міністра, міністра культури України В’ячеслава Кириленка.У конференції має взяти участьміністр освіти і науки України Сергій Квіт. Голова Міжфракційного об‘єднання «Світове Українство» Іван Крулько. Офіцер НАТО у відставці, військовий експерт Ігор Козак з Канади давно лобіює інтереси України. 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка