lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Пам’яті легендарного “українського соловейка”

Логотип конкурсу - соловейко на вербовій гілочці з калиновим намистомПро Перший відкритий жіночій вокальний конкурс імені Оксани Петрусенко в Росії

В місті Нижнєкамську за ініціативи нашої міської національно-культурної автономії “Українське товариство “Вербиченька” 20-22 квітня цього року було організовано і проведено Перший відкритий жіночій вокальний конкурс імені Оксани Петрусенко в Російській Федераціїї.

Участь у конкурсі прийняли вокалістки і представниці 8 суб’єктів Російської Федерації - з Башкортостану і Татарстану, Астраханської, Курганської, Новосибірської, Самарської, Свердловської областей і російської столиці, з 11 міст - Астрахані і Єкатеринбургу, Казані і Кургану, Набережних Човнів, Нижнєкамська і Новосибірська, Москви, Уфи і Тольятті. Україна відправила на це пісенне свято незрівнянного “українського соловейка” прекрасних представниць з Києва і Дніпропетровська. „Географія”, погодьтесь, досить широка.

Від імені хазяїв перший в Росії конкурс імені Оксани Петрусенко урочисто відкрила заступник мера міста Ниєнєкамська Ільсія Хаматівна Мєзікова, яка привітала зал відразу трьома мовами (російською, татарською й українською), сказала багато теплих слів на адресу організаторів конкурсу, особисто про подвижницьку роботу ініціатора цього заходу голову товариства „Вербиченька” Євгена Савенка. Вона відзначила високий рівень активності громади по розбудові української культури на терені Татарстану і сприятливі для цього умови.

Євген Савенко у своїй промові підкреслив, що сама змога проведення конкурсу імені української співачки на землі гостинного Татарстану є доказом мудрої міжнаціональної політики в республіці і доброзичливості керівництва. Переконувалися ми в цьому не раз. Адже українських культурно-просвітницьких заходів проводиться „Вербиченькою” немало і вони завжди знаходять щирі відгуки у слухачів та учасників і підтримку керівництва міста й республіки.

Конкурс імені Оксани Петрусенко було оголошено в 3-х номінаціях: професійне виконання І та ІІ груп і та аматорське. Почесному, але достатньо суворому, журі у складі народної артистки України, солістки Большого театру Галини Чорноби (Москва), Юрія Борисенка (Казань), Володимира Коніна та Зульфії Шарафутдінової (Нижнєкамськ) не просто було визначити кращих співачок.

Два дні напруженої роботи пролетіли у хвилюваннях майже непомітно. 22 квітня було підведено підсумки. Перемогу і заслужені премії одержали Марина Коцько (Тольятті), Наталя Кондратенко (Верхня Пишма), Ірина Касаткіна (Казань), Оля Філіпова (Уфа), Інна Місько (Київ), Оксана Ялтанська, Айгуль Хісматулліна, Ніна Астафьєва, Олеся Чурашова, Діляра Камалова, Тетяна Максютіна (Нижнєкамськ). Також були відзначені кращі концертмейстери Олександра Кіртаєва, Ельміра Коркіна, Ельвіра Загідулліна і Гульнара Фатихова.

На завершення конкурсу майстринь вокалу було влаштовано чудовий гала-концерт кращих вокалісток і самих членів журі. Задоволеними лишилися всі. Підходили до організаторів вдячні слухачі, які довгий час чекали проведення цього конкурсу і ті, хто потрапив на свято майже випадково. Люди дякували за чудовий вечір, за одержану насолоду від зустрічі з високим мистецтвом, прохали влаштовувати такі заходи частіше і ширше їх висвітлювати. 

Саме з метою висвітлення конкурсу і взагалі життя української громади в Нижнєкамську прибула до нашого міста кореспондент Дніпропетровської телерадіокомпанії Любов Чепурняк. Вона разом з членами журі та представницею Всеукраїнського жіночого товариства ім. Олени Теліги Інною Місько (до того ж вокалісткою) в перерві між прослухуванням познайомилася з нашим чудовим містом, відзначила його красу, чистоту і зручність, оглянула цікаві куточки, познайомилася з майстрами народного мистецтва. Разом вони побували в українському осередку - Культурному центрі „Вербиченька” та недільній школі „Лелеки”, що на проспекті Сююмбіке 38 (гімназія № 32). 

Вербичани зустріли гостей радо, щиро, гостинно. Не кожного дня бувають у нас земляки - представники такого широкого кола діяльності. І хоча буває це й не рідко, гостям ми раді завжди. Було про що поговорити, послухати новин з Батьківщини, поділитися з земляками своїми досягненнями, турботами і задумами на майбутнє.

Хочеться відзначити підтримку нашої ініціативи проведення конкурсу управління культури Нижнєкамська і музичного училища ім. Саліха Сайдашева та висловити всім щиру подяку.

Фото на добру згадку про це свято украЏнського мистецтва на землі Татарстану

Вербичани народною піснею вітають майстринь вокалу

Такою була Оксана Петрусенко - дійсно народна актриса України

На світлинах: Логотип конкурсу - соловейко на вербовій гілочці з калиновим намистом на крилі. Такою була Оксана Петрусенко - дійсно народна артистка України. Вербичани народною піснею вітають майстринь вокалу. Фото на добру згадку про це свято вокального мистецтва на землі Татарстану.

Людмила НАЙДЕНКО.

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка