lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Легендарній українській співачці

Людмила Найденко читає вітання з України

До 110-річчя Оксани Петрусенко

Товариство "Вербиченька" продовжує свою роботу з увічнення видатних українських діячів історії, науки, культури, які жили і працювали в Татарстані. 6 лютого 2010 року нами був проведений урочистий вечір, присвячений 110-річчю з дня народження легендарної української співачки Оксани Андріївни Петрусенко.

До цього імені ми зверталися не раз. Ми проводили ознайомлювальні літературно-музичні зустрічі, присвячені Петрусенко, у товаристві, на рівні міста, їздили з виступами по містах Поволжя, виступали в Москві й у Чернігові (Україна). У 2008 році в Казані встановили меморіальну таблицю на фасаді театру імені Каріма Тінчуріна, у якому Петрусенко починала кар'єру оперної співачки на початку ХХ століття. Поклали початок Відкритому конкурсу імені Оксани Петрусенко, який з успіхом раз на два роки проводиться в Нижнєкамську. Але щоразу нам вдається віднайти нові факти, експонати, інформацію, якими поповнюються лекції й зустрічі, щораз по-іншому лунають здавалося б знайомі пісні.

Вечір проходив у приміщенні Центральної міської бібліотеки ім. Габлулли Тукая, з колективом якої ми плідно співпрацюємо вже багато років. З привітальним словом до присутніх звернулася співробітник бібліотеки Ганна Леонідівна Кузьміна. Вона подякувала товариству "Вербиченька" за величезний внесок у справу збереження достовірної правди про численні події й особистості нашої історії. А особисто Євгену Вікторовичу висловила подяку за допомогу в оснащенні бібліотеки.

На адресу вечора надійшли з берегів Дніпра привітальні телеграми від Миколи Тодосовича Кагарлицького, заслуженого діяча мистецтв України, члена Національного Союзу письменників України, багаторічного дослідника життєвого й творчого шляху Оксани Петрусенко, а також від родички Оксани Андріївни, невістки, Світлани Власівни Петрусенко. Телеграми були зачитані, і весь зал відчув, що віртуально кияни з нами, незримо вони присутні на святі в Нижнєкамську, і також шанують пам'ять великої співачки.

Біографічну частину читав Євген Вікторович Савенко. Пісні з репертуару Оксани Петрусенко з наснагою виконувала Оксана Ялтанська - лауреат І (2007р.) і ІІ (2009р.) Відкритого конкурсу імені Петрусенко. Акомпанувала Ельміра Коркіна. Хоровий колектив "Вербиченька" під керівництвом Заслуженого працівника культури Республіки Татарстан Геннадія Мєщанінова вдало доповнював лекцію українськими народними й авторськими піснями, на яких зростала Петрусенко.

У заключній частині глядачам був запропонований перегляд невеликого, але дуже інформативного і глибокого відеофільму про життєвий і творчий шлях Петрусенко з коментарем Богдана Ступки.

На вечорі була присутня керівник Нижнєкамської філії Асамблеї народів Татарстану Ноговіцина Тетяна Андріївна, яка активно цікавиться життям національних організацій, і дала високу оцінку нашому заходу.

Усім дуже сподобалось.

Людмила НАЙДЕНКО

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Співає хоровий колектив Вербиченька

Оксана Ялтанська - Оксані Петрусенко

Ой, лихо не Петрусь...

Інформаційний стенд

Вербиченька - Оксані Петрусенко

На світлинах: Людмила Найденко читає вітання з України. Співає хоровий колектив «Вербиченька». Оксана Ялтанська - Оксані Петрусенко. Ой, лихо не Петрусь... Інформаційний стенд. «Вербиченька» - Оксані Петрусенко.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка