lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Літні вакації вербичан в Україні
«Золотий лелека»
«Золотий лелека»

Про участь у ХІІІ-му Міжнародному фестивалі дитячої творчості "Золотий лелека"

Як швидко минає час, коли життя насичене подіями і культурними заходами! В останній день квітня в Києві, під час отримання нагрудної відзнаки знаку «Патріота України», познайомилася з цікавою жіночкою, директоркою Експериментального навчального закладу всеукраїнського рівня - школою мистецтв і прикладних ремесел «Академія дитячої творчості» міста Миколаєва Ганною Матвєєвою. Навіть не сподівалася, що побіжне знайомство (часу на спілкування було обмаль) матиме такі позитивні творчі наслідки! На її запрошення в середині червня, добре підготувавшись, зібравши дорослих «вербичан» та дітей-«лелеченят», делегація товариства вирушила в Україну.

Їхали через Москву. Як добре, що посеред гучної й клопіткої Москви є такий чудовий осередок українства – Національний культурний центр України в Москві з такими чуйними й доброзичливими співробітниками! Після невеликого перепочинку, ми з дітьми під опікою начальника відділу інформації та діаспори пані Вікторії Скопенко оглянули Центр, бібліотеку, побували в Українській недільній школі, де саме зібралися на занняття діточки. Пані Вікторія, користуючись нагодою, провела спільний майстер-клас. Відбувся, так би мовити, московсько-нижньокамський музичний урок (після якого діти протягом кількох днів наспівували цікаві мотивчики про жабенят!). Далі ми оглядали місто, були на Красній площі, в Храмі Христа Спасителя, гуляли Арбатом, знайомили діток зі столицею. Ввечері вирушили на Миколаїв.

Можна багато розповідати дітям на заняттях, яка вона мила й чудова наша Україна. Діти слухатимуть, напевно віритимуть. Але чи можно порівняти будь-яку розповідь з тим, що діти бачуть з вікна потягу! Які ж вони уважні й розумні!

Безкрайні жовті поля жита й блакитне небо вдразу порівняли з українським прапором. З подивом помітили, що таких високих і струнких дерев (яворів) у Татарстані нема і акації не віднайдеш. Дізналися, що ті смачні чорненькі «гусенички» на деревах називаються шовковицею. Переконалися, що Чорне море, про яке так багато чули й віднаходили на карті, дійсно-таки широчезне. Та й взагалі багато чого цікавого побачили вперше!

Вперше ми приїхали до Миколаєва на Фестиваль. Міжнародний фестиваль дитячої творчості «Золотий лелека» вже тринадцятий раз проводиться біля Миколаєва в селищі Рибаківка Березанського район у на самому березі Чорного моря. Пощастило цього разу й нам. Темою фестивалю було «Розкриємо свої таланти світу!». Збираються там яскраві талановиті діти зі всіх куточків України й інших держав. Цього разу були з Молдови, Білорусі, з Росії була делегація діток московської школи, й наші «Лелеки» з Татарстану.

Проводився фестиваль під патронатом пані Людмили Супрун, керівника Українського Фонду Миру, та за підтримки Народно-демократичної партії (кольори прапору якої на диво абсолютно співпали з кольорами нашого татарстанського Нижнєкамську!).

Приємно вразила організація Фестивалю, його високий рівень, насиченість і продуманість програми. В цьому вся команда пані Ганни Матвєєвої заслуговує найвищої оцінки й подяки! Щоденно діти були задіяні в різного роду конкурсах, змаганнях, заходах, де набували нових знань та знайомств. Щовечора для них влаштовувалися тематичні дискотеки. Протягом всього фестивального тижня проводилися відбіркові тури в різних номінаціях, працювали цікаві творчі майстерні, де можна було попробувати й свої сили та набути досвіду праці з глиною, пензлями, олівцями, тканиною й соломкою.   

Наші «лелеченята» виступали на Фестивалі з віршами Тараса Шевченка в номінації «декламаторське мистецтво». Дипломи отримали всі. Приємно, що до кожної нагороди подарунком були цікаві іграшкові Лелеки. А змога відпочивати та засмагти на морі, дихати свіжим повітрям була найкращою нагородою для наших діток після «нафтохімічного краю». Канікули в Україні стали справжньою нагородою для наших дітей, які протягом року напружено вивчали українську культуру в недільній школі.

Тим більше, що після закінчення фестивалю, подорож Україною не закінчилась.

Ми мали запрошення на святкування Івана Купала до Чернігова. Зустріли делегацію вербичан давні знайомі (приїздили до Нижнєкамська на свято Миколая в 2008 році) жіночій колектив співачок «Чисті криниці», який очолює Тетяна Скойбіда. Свято було організовано грандіозно! Традиційно були Марена з Купайлом, безліч цікавих конкурсів, шукали квітку папороті, стрибали ввечері через багаття й водили хороводи, дівчата ворожили на віночках, відпускаючи їх за течією Десни. Нижнєкамці брали участь майже у всіх конкурсах (Христинка Юрьєва навіть одержала приз за найкращій віночок!).

Катерина Кудрик опікувалася вербичанами протягом всього часу перебування на Чернігівщині, показала місто, відвідали храми, влаштували цікаву екскурсію на катері.

Частина делегації вербичан гостювала в Ядутах на Чернігівщині, де нижнєкамське товариство бувало не раз з концертами. Друга частина побувала на Херсонщині, де члени делегації відвідали місця свого дитинства, школу, родину.

Подорож вийшла насиченою подіями, цікавою й корисною як для дорослих, так і для діток, а нових вражень набралися на цілий рік.

Людмила НАЙДЕНКО,

керівник Об’єднання з вивчання історії та культури українського народу "Лелеки"

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Екскурсія Черніговом
Екскурсія Черніговом
З Купайлом та Мареною
З Купайлом та Мареною
Конкурс малюнку на піску
Конкурс малюнку на піску
Лелеки з нагородами
Лелеки з нагородами
Лелеченята до виступу готові
Лелеченята до виступу готові
На акулі!
На акулі!

На світлинах: «Золотий лелека». Лелеченята до виступу готові. Конкурс малюнку на піску. Лелеки з нагородами. На акулі! З Купайлом та Мареною. Екскурсія Черніговом.

Додаток:

Міжнародний фестиваль дитячої творчості «Золотий лелека»

1996 рік – з метою реалізації творчого потенціалу учнів директором школи – Ганною Матвєєвою започатковано Міжнародний фестиваль дитячої творчості «Золотий лелека»

«Розкриємо свої таланти світу!»

Казковий, легендарний птах, з золотими крилами, давній символ миру, щастя, добробуту дитячого сміху і радості десятий рік прилітає на українську землю в Північне Причорномор'я і дарує всім нам надію на щасливе майбуття, віру у свої сили та любов до життя і своєї України.
Чорноморські степи та безкрайність морських просторів зливаються на Миколаївщині у природою визначені державні символи.
Організаторами фестивалю є: - Всеукраїнське жіноче народно-демократичне об'єднання "Дія", Експериментальний навчальний заклад всеукраїнського рівня "Академія дитячої творчості" м. Миколаєва за сприяння Міністерства освіти і науки України та під патронатом
Людмили Супрун
Одним з природних напрямів роботи фестивалю є безпосередня допомога дітям, які соціально незахищені. Це створення умов для реалізації їх здібностей і обдарувань, соціальна адаптація до сучасного життя, вільне формування комунікативно-мотиваційних, позитивних моделей життєдіяльності, залучення до скарбниць національної та світової культури, занурення в атмосферу творчості, натхнення та співпереживання, генерування відчуття співучасті у житті всієї планети, спрямування до надбань національної культури та мистецтва.
У рамках фестивалю пройшли вибіркові тури майже у всіх обласних центрах України, на яких переможцям вручено безкоштовні путівки на Міжнародне дитяче свято.
На переможців чекають: Гран-прі фестивалю - статуетка "Золотого лелеки", дипломи та призи. Організаторами розроблено змістовну програму відпочинку.
За термін свого існування, враховуючи регіональні вибіркові тури, фестиваль подарував біля 38000 учасникам радість спілкування, можливість реалізації своїх здібностей і талантів, віру в майбутнє і право на творчість. Відкрив чимало талантів і обдарувань, які в майбутньому можуть стати окрасою культури і мистецтва народу України.

Мета фестивалю: "Розкриємо свої таланти світу!" Тема фестивалю: "Відродимо народні традиції разом!"

http://artacademy.mksat.net/festival.html

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка