lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Відкриття Літньої Школи «Крок до Україні»
Учасниця

20 липня 2015 року в головному корпусі Львівської політехніки відбулося урочисте відкриття VII Міжнародної літньої школи україністики «Крок до України»

До участі у цьогорічній школі зголосилося 26 українців та іноземців з 12 країн: Аргентини, Білорусі, Болгарії, Бразилії, Казахстану, Німеччини, Польщі, Росії, Сербії, США, Хорватії, Чехії, а також зі сходу України.

Ірина Ключковська, директор МІОКу, зазначила: «Цього року ми ставимо перед собою амбітне завдання: пізнай Україну, її мову, культуру сам і розкажи правду про Україну своїм друзям, своєму оточенню, своїй країні. Ми сподіваємося, що слухачі школи, які приїхали з різних куточків світу, будуть не лише симпатиками України, але й носіями правдивих знань про нашу Батьківщину, її духовних цінностей у своїх країнах проживання».

З зацікавленням усі присутні слухали виступ Лілії Жук, начальника науково-дослідної частини Львівської політехніки, яка підкреслила важливість вивчення української мови як іноземної та поширення знань про Україну у міжнародному просторі, а також ознайомила слухачів Школи зі Львівською політехнікою, її історією та сучасністю, розповіла про основні проекти МІОКу.

Надія Любомудрова, заступник голови товариства «Просвіта» Львівської політехніки, у своєму вітальному слові підкреслила роль просвітницької діяльності у становленні української державності і важливість вивчення української мови як в Україні, так і за її межами.

Оксана Юринець, Народний депутат України, яка активно лобіює у Верховні Раді України питання співпраці держави Україна та діаспори, говорила про необхідність нормативно-правового забезпечення для навчання української мови як іноземної (УМІ), про важливість створення і розробки конкурентоспроможних підручників з УМІ. Зокрема, пані Юринець розповіла, що за підручниками, створеними в МІОКу, навчаються високопосадовці іноземного походження, зокрема Айварас Абромавичус – міністр економічного розвитку і торгівлі України, Олександр Квіташвілі – міністр охорони здоров’я України, Ека Згуладзе – перший заступник міністра внутрішніх справ України та інші.

Студенти поділилися своїми очікуваннями від літньої школи. Для більшості з них це унікальна нагода зануритися в мовне середовище, відчути і пізнати Україну такою, якою вона є насправді, неупереджено і повно. Знання, здобуті за два тижні на літній школі, вони понесуть у свої країни, у своє оточення, і таким чином сприятимуть поширенню об’єктивної інформації про Україну у світі.

Андрій Яців

Джерело:http://miok.lviv.ua/?p=8375

Додаткова інформація:

http://www.lp.edu.ua/node/7305

https://www.facebook.com/krokdoukrainy

 

На світлинах: Учасниця. Учасники Літньої Школи. Знайомство учасників. Урочисте відкриття Літньої Школи. На екскурсії. Перегляд кінофільму.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка