lessphp error: variable @inputHeight is undefined: failed at ` margin-bottom: 10px;` /home/kobzaua/kobza.com.ua/www/templates/kobza/less/template.less on line 132 Андрій Литвин відзначив Міжнародний День Миру традиційною акцією
Андрій Литвин – учасник одиночного пікету в Міжнародний День Миру

Український активіст із Республіки Карелія (РФ) Андрій Литвин в Міжнародний День Миру провів у Петрозаводську одиночний пікет

Щороку, 21 вересня, все прогресивне людство відзначає Міжнародний  День Миру (його часто плутають із Всесвітнім Днем Миру, який започаткувала католицька церква) — головне свято ООН. Цього дня в усьому світі збираються люди, щоб ушанувати пам'ять жертв непорозумінь і конфліктів, заявити про власну готовність присвятити себе втіленню в життя давньої мрії людства – жити в мирі.

Існує чимало символів миру, але головним серед них вважається «голуб миру» з оливковою гілкою в дзьобі, якого зобразив іспанський художник Пабло Пікассо як емблему для I-го Всесвітнього конгресу прихильників миру, що проходив одночасно у Парижі та Празі в 1949 році.

Заходи, пов’язані з Міжнародним Днем Миру, надзвичайно важливі для України, яка бореться за свою реальну Незалежність, суверенітет і територіальну цілісність та потребує всебічної підтримки. Особливо цінною така підтримка є від друзів України в Росії – країні-агресорі. Цих людей з повним правом можна назвати дисидентами, вони підтримують традицію розпочату Василем Стусом, Левком Лукяненком, Іваном Світличним, Аллою Горською, генералом Петром Григоренком і іншими святими синами України. Та й сили, яким протистоять нинішні дисиденти Росії, дуже схожі на ті «андропівсько-кадебістські», яким кидали виклик перші дисиденти. Суть і якість влади в Росії за останні 50 років не змінилася. Скрізь бачимо КДБ та КПРС в нових шатах.

Український активіст і правозахисник з міста Петрозаводська (Республіка Карелія) Андрій Литвин відзначив Міжнародний День Миру традиційною одиночно акцією.  

Редакція сайту «Кобза» отримала від п. Андрія наступне повідомлення: «Відстояв годину в одиночному пікеті на Студентському бульварі Петрозаводська. Слава Україні!».

Ми вдячні Андрієві Литвину за активність і мужність, адже в нинішній Росії, яка веде неоголошену війну проти всього цивілізованого світу, заклики до миру можуть розцінюватись як кримінальний злочин.

Нагадаємо, що Андрій Литвин був визнаний «Українцем року у Росії» за свою просвітительську та протестну роботу у 2016 році. Таких людей як він у діаспорі – порахувати на пальцях однієї руки. Литвин це золото!

Редакція сайту «Кобза»

На світлинах: Андрій Литвин – учасник одиночного пікету в Міжнародний День Миру. Голубка Пабло Пікассо – визнаний символ миру.

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка