Наталя Шаріна за гратами

 

Громадське звернення до Президента СКУ Евгена Чолія

Шановний пане Президенте СКУ!

З жовтня 2015 року директор Бібліотеки української літератури у Москві пані Наталя Григорівна Шаріна перебуває під хатнім арештом за надуманими звинуваченнями прокуратури. У її судовій справі відбулося вже шість засідань, про які писала преса. Сьоме засідання відбудеться цього тижня у Москві.

Спава Наталії Шаріної є досить резонансною у суспільстві і принциповою для української громади Росії, адже судять директора єдиної у Росії української бібліотеки. Всеросійське Товариство «Меморіал» вже більше року тому визнало пані Шаріну політв’язнем.

 

Протягом року я неодноразово звертався до Вас із проханням прийняти участь у правозахисті Наталії Шаріної. Були з мого боку, як прохання надати фінансову допомогу «Кобзі» на виготовлення чергового випуску «Хроніки Української бібліотеки у Москві» , так і прохання надати фінансову допомогу двом адвокатам, що захищають Наталю Шаріну. (Як стало відомо із наших розмов із адвокатами, вони взагалі не отримують жодної винагороди за свою роботу, при цьому в суді призначено вже сьоме слухання).

На жаль, я не отримав від Вас жодної відповіді на мої числені листи, і більш того, я не бачу дій СКУ в захисті потерпілої. Тому я звертаюся до Вас публічно з черговим проханням у справі Наталії Шаріної:

1) Портібно профінансувати третій реліз «Хроніки Української бібліотеки у Москві». Ми мали намір випустити третій реліз ще у жовтні і не зробили це через брак коштів.

2) Потрібно надати матеріальну допомогу адвокатам Наталії Шаріної. Як адвокат, Ви мабуть розумієте витрати двох адвокатів на справу, включаючи й той факт, що команда пітерських адвокатів їздть у Москву на судові засідання.

3) Ліга Українців Канади написала лист на захист пані Шаріної. Чому мовчить СКУ? Чим займається Комісія Людських і Громадянських Прав (КЛГП)?

4) Потрібно створити біографію Наталії Шаріної в українській Вікіпедії.

«Кобза» готова прийняти участь у всіх вищеназваних проектах. Потрібна термінова  підтримка СКУ.

З повагою,

Василь Коломацький,

головний редактор, «Кобза»

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

На світлинах:

Наталя Шаріна за гратами. Василь Коломацький і Віктор Казбан, Суми.

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Вхід

Останні коментарі

Обличчя української родини Росії

Обличчя української родини Росії

{nomultithumb}

Українські молодіжні організації Росії

Українські молодіжні організації Росії

Наша кнопка